11. Augusts 2020 13:17
Jaunumi
Senāta Administratīvo lietu departamentā tiesneša pienākumus sāk pildīt Diāna Makarova
9

Pirmdien, 10. augustā, tiesneša pienākumus Senāta Administratīvo lietu departamentā uz laiku sākusi pildīt Administratīvās apgabaltiesas tiesnese Diāna Makarova. Tieslietu padome ar 12. jūnija lēmumu uzdeva D. Makarovai aizstāt Augstākās tiesas tiesnesi pagaidu prombūtnes laikā.

D. Makarova bija pieteikusies Augstākās tiesas izsludinātajā konkursā par iespēju uz laiku aizstāt Administratīvo lietu departamenta tiesnesi. Administratīvo lietu departamenta senatoru kopsapulce viņu atzina par piemērotāko kandidāti.

D. Makarovai ir gandrīz 9 gadu pieredze darbā administratīvajā tiesā, tostarp gandrīz 6 gadu pieredze Administratīvajā apgabaltiesā. Viņai ir arī pieredze darbā valsts pārvaldē – 9 gadus strādājusi Valsts ieņēmumu dienestā nodokļu inspektora, jurista un daļas vadītāja vietnieka amatā.

Tiesnesei ir maģistra grāds tiesību zinātnē un otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība un ekonomista kvalifikācija.

D. Makarova regulāri apkopo administratīvo tiesu praksi nodokļu lietās, kā arī ir lektore nodokļu tiesībās Latvijas Tiesnešu mācību centrā, Latvijas Pašvaldību mācību centrā, Valsts administrācijas skolā un citās mācību iestādēs.

Senāta Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa ir pārliecināta, ka tiesneses padziļinātās zināšanas nodokļu tiesību jomā un ekonomikas jautājumos būs ieguldījums ne tikai nodokļu lietu izskatīšanā, bet arī to lietu izskatīšanā, kurās tiek risināti ar tautsaimniecību saistītie jautājumi un kurās ir svarīga izpratne par ekonomikas procesiem.

Saskaņā ar likumu “Par tiesu varu” Augstākās tiesas tiesnesi vakances vai pagaidu prombūtnes laikā Tieslietu padome pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikuma un pozitīva attiecīgā departamenta atzinuma saņemšanas var uz laiku – ne ilgāku par diviem gadiem – uzdot aizstāt apgabaltiesas tiesnesim.

 
 
9 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Seskis
14. Augusts 2020 / 08:53
1
ATBILDĒT
Nav nekas nosodāms, ja tiesnesis pilda arī lektora pienākumus un dalās ar savu nenovērtējami vērtīgo pieredzi. Tiesnesis var pavēstīt par efektīvākajām pievienotās vērtības nodokļa shēmām un parādīt veidus, kā izvairīties no atbildības gadījumos, ja nodokļu manufaktūra tiek atklāta. Tas nav nekas slikts, to dēvē par dialektiku - tiesnesis izpauž savus amata noslēpumus nodokļu optimizētājiem, kuri izmanto tiesneša prasmes jaunu shēmu veidošanā, savukārt tiesnesim ir jādomā jauni veidi, kā iztiesāt jaunizveidotās nodokļu shēmas. Rezultātā iegūst visi - nodokļu optimizētāji iegūst jaunas nodokļus shēmas, savukārt tiesnesis meklē jaunus veidus, kā pārspēt pašam sevi un skatīt lietas jaunā līmenī. Evolūcija!
advokāts
12. Augusts 2020 / 11:08
0
ATBILDĒT
Ir protams nedaudz atšķirība no AT Civillietu departamenta, kurā ar 9 gadu pieredzi tiesneša amatā nokļūt nevar, arī Rīgas apgabaltiesā ar 9 gadu pieredzi nevar nokļūt, bet tas jau ir cits līmenis un cita opera.
Jebkurā gadījumā, lai veicas.
arī advokāts > advokāts
13. Augusts 2020 / 16:13
1
ATBILDĒT
Pieredze vēl negarantē kvalitāti. Orderis/pilnvara; drošības nauda kļūdaini iemaksātā citā kontā, nozīmējot, ka nav samaksāta drošības nauda u.c. pērles
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 6
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties