19. Novembris 2013 17:34
Jaunumi
Šodien Latvijas tieslietu sistēmai aprit 95 gadi

Pirms 95 gadiem, jau nākamajā dienā pēc Latvijas valsts proklamēšanas, 1918.gada 19.novembrī, Ministru prezidents Kārlis Ulmanis, veidojot valdību, uzaicināja zvērinātu advokātu Pēteri Juraševski kļūt par tieslietu ministru, kura pirmais uzdevums bija izveidot Tieslietu ministriju – iestādi, kas nodrošinātu neatkarīgu tiesu varu Latvijā. Tieslietu ministrija bija pirmā Latvijas valsts nodibinātā ministrija.

Šovakar par godu tieslietu sistēmas 95 gadu jubilejai, Lielajā ģildē, notiks svinīgs pasākums. Tajā aicinātas piedalīties ir Latvijas augstākās amatpersonas, Tieslietu ministrijas darbinieki, bijušie tieslietu ministri un valsts sekretāri, tiesneši, prokurori, brīvo juridisko profesiju pārstāvji – advokāti, tiesu izpildītāji, notāri, un citi viesi.

Pasākumā tieslietu ministrs Jānis Bordāns pasniegs Tieslietu ministrijas apbalvojumus – I, II un III pakāpes Atzinības rakstus, un tieslietu sistēmas īpašos apbalvojumus – Goda zīmes. Apbalvojumus par nozīmīgu ieguldījumu tieslietu sistēmas attīstībā saņems 94 personas. "Man ir prieks, ka šī ir jau izveidojusies Tieslietu ministrijas tradīcija - valsts svētkos cildināt tās tiesiskuma cēlējus un uzturētājus! Tradīcijas un laba darba novērtējums, atgādina par laika ritumu un lietu kārtību. It īpaši, ja aiz muguras ir saspringts darbs", savu atzinību tieslietu sistēmas darbiniekiem pauž ministrs Jānis Bordāns.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties