15. Februāris 2014 00:59
Jaunumi / Nodokļi
Šodien sākas valsts amatpersonu kārtējo deklarāciju iesniegšana

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atgādina, ka šodien, 15.februārī, sākas kārtējo valsts amatpersonu deklarāciju par 2013.gadu iesniegšana. Saskaņā ar likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" valsts amatpersonām kārtējās valsts amatpersonu deklarācijas ir jāiesniedz no 2014.gada 15.februāra līdz 1.aprīlim, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu.

VID vērš uzmanību, ka jau no 2013.gada 9.jūlija EDS lietotājiem ir iespējams autentificēties sistēmā, izmantojot ne tikai VID piešķirto identifikatoru un paroli, bet arī vairāku Latvijas kredītiestāžu (Swedbank, SEB, Citadele, Norvik banka, Nordea un DNB) identifikatorus un paroles, izmantojot www.latvija.lv sniegto tehnisko risinājumu.

Lai minēto internetbanku klienti pieslēgtos VID EDS, jāklikšķina uz ikonas "Latvija.lv", kas redzama VID mājaslapas sadaļā "Pieslēgties EDS" labajā pusē, un jāizvēlas attiecīgā kredītiestāde, kuras internetbankas lietotājs ir persona.

Ja tomēr VID EDS lietotāja identifikators, parole vai paraksts ir pazaudēts un ir nepieciešams tos atjaunot, aicinām valsts amatpersonas sazināties ar VID, zvanot uz tālruņu numuriem, kas pieejami VID mājaslapas sadaļā Kontakti/Klientu apkalpošana/Valsts amatpersonām, vai uz VID Informatīvo tālruni 1898.

Tāpat VID atgādina, ka iesniegtās valsts amatpersonu deklarācijas var precizēt, rakstveidā vēršoties pie VID un pamatojot precizējumus, taču ne vēlāk kā mēneša laikā pēc deklarācijas publiskojamās daļas publiskošanas publiskojamo datu bāzē VID mājaslapā.

Plašāka informācija par valsts amatpersonu deklarāciju iesniegšanas un aizpildīšanas kārtību pieejama VID mājaslapas sadaļās Noderīgi/Valsts amatpersonām.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām valsts amatpersonas konsultēties klātienē pie VID Nodokļu pārvaldes Valsts amatpersonu datu administrēšanas daļas speciālistiem vai arī zvanīt uz VID Informatīvo tālruni 1898 un lūgt savienot ar valsts amatpersonu datu administrēšanas daļas speciālistiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
NODOKĻI
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties