20. Februāris 2014 10:41
Jaunumi
Pabalstus iekšlietu struktūrās un Ieslodzījuma vietu pārvaldē strādājošajiem neapliks ar iedzīvotāju ienākuma nodokli

Turpmāk ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliks pabalstu, ko izmaksā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālo dienesta pakāpi ievainojuma, sakropļojuma vai citāda veselībai nodarītā kaitējuma gadījumā. To paredz Saeimā ceturtdien, 20.februārī, galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”.

Ar ienākuma nodokli neapliks arī pabalstu, ja amatpersona cietusi nelaimes gadījumā, bet nav pildījusi ar dzīvības vai veselības apdraudējumu (risku) saistītus dienesta pienākumus.

Tāpat iedzīvotāju ienākuma nodokli nepiemēros pabalstam, kas izmaksāts, ja amatpersona, pildot dienesta pienākumus, gājusi bojā.

Grozījumi nosaka, ka iedzīvotāju ienākuma nodokli nepiemēros pabalstiem, kas izmaksāti, sākot ar šī gada 1.janvāri.

Jāpiebilst, ka Saeima pagājušā gada decembrī pieņēma grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredz izmaksāt vienreizēju pabalstu amatpersonas nāves gadījumā 12 mēnešalgu apmērā, bet ne mazāk kā 10 tūkstošus eiro papildus jau iepriekš noteiktajam pabalstam vienas mēnešalgas apmērā.

Tāpat noteikts, ka vienreizēju pabalstu 50 procentu apmērā no pabalsta veselības bojājuma vai invaliditātes gadījumā izmaksā, ja amatpersona, pildot ar dzīvības vai veselības apdraudējumu saistītus dienesta pienākumus, cietusi nelaimes gadījumā, kas nav saistīts ar tiešo dienesta pienākumu pildīšanu.
 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties