5. Marts 2014 14:00
Jaunumi
Par Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Uldis Ķinis
U.Ķiņa kandidatūru Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieka amatam izvirzīja tiesnese Sanita Osipova. Par U.Ķini balsoja pieci viņa kolēģi, bet viens bija pret.
Ieva Lūka, Leta

Šodien, 5.martā, notika Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas, kurās balsis tika atdotas par Uldi Ķini. Jāpiebilst, ka līdzšinējā tiesas priekšsēdētāja vietniece Aija Branta šā gada 28.februārī tika ievēlēta par tiesas priekšsēdētāju.

Atbilstoši noteiktajai kārtībai Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieku aizklātā balsojumā ievēl no Satversmes tiesas tiesnešu vidus.

Vēlēšanas notiek atklātā tiesas sēdē. Tiesas priekšsēdētāja vietnieka amata kandidātus izvirza sēdes laikā. Kandidāts paziņo, vai viņš piekrīt savas kandidatūras izvirzīšanai.

Balsošanu organizē un balsis skaita tiesas sēdes sekretārs. Balsu skaitīšana notiek visa tiesas sastāva klātbūtnē. Kad balsis saskaitītas, tiesas sēdes priekšsēdētājs paziņo balsošanas rezultātus. Priekšsēdētāja vietnieks ir ievēlēts, ja par attiecīgo kandidātu ir saņemts absolūtais balsu vairākums.

Tiesas priekšsēdētāja vietnieka pilnvaru termiņš ir trīs gadi.

Jāpiebilst, ka U.Ķinis Satversmes tiesas tiesneša amatā ir stājies 2007.gada 5.janvārī. Līdz darbam Satversmes tiesā viņš ir bijis tiesnesis un tiesas priekšsēdētājs Kuldīgas rajona tiesā. Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieka amatā U.Ķinis jau ir strādājis no 2007.gada 1.februāra līdz 2008. gada 7.martam.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties