1. Aprīlis 2014 09:18
Jaunumi
Latvija pievienojas Konvencijai par ārvalstu amatpersonu kukuļošanas apkarošanu starptautiskajos biznesa darījumos

31.martā Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs Parīzē iesniedza ratifikācijas rakstu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāram Anhelam Gurrijam (Angel Gurría) par pievienošanos OECD Konvencijai par ārvalstu amatpersonu kukuļošanas apkarošanu starptautiskajos biznesa darījumos.

OECD Konvencija par ārvalstu amatpersonu kukuļošanas apkarošanu starptautiskajos biznesa darījumos tiek uzskatīta par efektīvāko starptautisko pretkorupcijas instrumentu, kas vērsts uz kukuļošanas izskaušanu starptautiskajos biznesa darījumos. Konvencija nosaka dalībvalstij pienākumu novērst un apkarot ārvalstu amatpersonu kukuļošanu saistībā ar starptautiskajiem biznesa darījumiem, paredzot kriminālu atbildību ne tikai fiziskai personai, bet arī juridiskai personai.

Tikšanās laikā ar OECD ģenerālsekretāru tika pārrunāts Latvijas pievienošanās OECD process un atzinīgi novērtēts Latvijas līdz šim paveiktais. Puses arī pārrunāja gatavošanos OECD Ministru padomei 6. un 7.maijā, uz kuru pirmo reizi ir aicināta arī Latvija.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties