3. Aprīlis 2014 10:09
Jaunumi
Par Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumu saistībā ar mazākumtautību izglītību Latvijā

Attiecībā uz acīmredzami nepatiesajiem apgalvojumiem, ko publiskojusi Krievijas Ārlietu ministrija attiecībā uz mazākumtautību izglītības reformu Latvijā un pāreju uz mācībām latviešu valodā 2018. gadā, Latvijas Ārlietu ministrija norāda, ka šis diemžēl ir kārtējais dezinformējošais paziņojums, kura saturs ir attālināts no objektīvās realitātes un kas norāda uz nespēju vai nevēlēšanos ņemt vērā faktus.

Paziņojuma satura kvalitāte liek apšaubīt gan tā izstrādātāju kompetenci cilvēktiesību jomā kopumā, gan ekspertīzes dziļumu attiecībā uz konkrētām valstīm. Pieļaujam, ka tas ir neizdevies mēģinājums novērst uzmanību no Krievijas aktuālajām problēmām, tai skaitā cilvēktiesību jomā.

Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma ir skaidri vairākkārt norādījusi, ka šīs valdības laikā reformas mazākumtautību izglītībā nav plānotas un netiks veiktas. Latvija to ir paudusi arī starptautiski – EDSO Pastāvīgās padomes sēdē šā gada 27.martā.

Latvijas Satversme un starptautiskās normas, kuras Latvija ir pieņēmusi un stingri ievēro, skaidri un negrozāmi nosaka, kā arī garantē tiesības personām, kas pieder pie mazākumtautībām saglabāt, arī attīstīt savu dzimto valodu, etnisko un kultūras identitāti. Latvija ne vien aizsargā, bet arī sniedz ievērojamu atbalstu mazākumtautību valodām, izglītībai un kultūrai. Latvijas Ārlietu ministrija atkārtoti paziņo, ka šo politiku nav plānots mainīt.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties