11. Aprīlis 2014 14:44
Jaunumi
Pēc Latvijas pārstāvju ierosinājuma EPPA nobalso par stingrākiem ierobežojumiem Krievijas parlamentāriešiem
1
Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere 10.aprīlī Strasbūrā piedalījās EPPA sesijā.
Foto no Saeimas arhīva

Saistībā ar Krievijas Federācijas darbībām, kas novedušas pie Krimas aneksijas, Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja (EPPA) ir apturējusi Krievijas Federācijai balsstiesības šajā organizācijā līdz 2014.gada beigām, kā arī pēc Latvijas pārstāvju iniciatīvas nobalsojusi par aizliegumu KF delegācijai tikt pārstāvētai EPPAs birojā un citās EPPAs struktūrās, kā arī aizliegumu EPPA vārdā piedalīties vēlēšanu novērošanā.

Šos papildu labojumus EPPA rezolūcijas tekstā rosināja EPPA Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere un pastāvīgā pārstāve Lolita Čigāne, ceturtdien, 10.aprīlī, Francijas pilsētā Strasbūrā piedaloties EPPA sesijā.

„EPPA nevar būt vieta tikai skaistām runām par demokrātiju un cilvēktiesībām. Krievijas deputātiem, kuri nobalsojuši par atļauju Krievijas militārai agresijai Ukrainā, ir jāatņem EPPA balsstiesības un jāliedz dalība nozīmīgās EPPA struktūrās. Asambleju pārstāvēt var tikai tādi parlamentārieši, kuri bauda organizācijas uzticību, un Krievijas pārstāvji sevi ir diskvalificējuši,” uzrunājot asambleju, uzsvēra EPPA Latvijas delegācijas vadītāja I.Lībiņa-Egnere.

Krievijas delegācija, kaut iepriekš bija pieteikusies runāt šajās debatēs, sēdē nepiedalījās, kas deva pamatu vairākiem parlamentāriešiem norādīt uz Krievijas nevēlēšanos iesaistīties dialogā, informē I.Lībiņa-Egnere.

EPPA pieņemtais lēmums neaizliedz tiem Krievijas Federācijas delegācijas pārstāvjiem, kuri iekļauti ES „sankciju listē” arī jūnijā un septembra beigās apmeklēt EPPA sesijas, taču tas aizliedz Krievijas delegācijai piedalīties, piemēram, nākamajās EPPA ģenerālsekretāra vēlēšanās, skaidro Latvijas delegācijas vadītāja, piebilstot, ka EPPA ir rezervējusi tiesības anulēt Krievijas delegācijas autorizāciju, ja nenotiek situācijas deeskalācija un netiek veikti soļi, kas vērsti uz Krimas aneksijas atcelšanu.

EPPA vakar apturējusi KF balsstiesības šajā organizācijā, 145 delegātiem balsojot par, 21 pret un 22 atturoties.

EPPA ir viena no Eiropas Padomes lielākajām un redzamākajām institūcijām, kurā uz sesijām regulāri pulcējas Eiropas Padomes dalībvalstu parlamentārieši. Padomes mērķis ir aizsargāt cilvēktiesības, parlamentāro demokrātiju un tiesiskumu, panākt dalībvalstu sociālo un tiesisko standartu vienotību, veicināt izpratni par Eiropas identitāti, tās vērtībām, aptverot dažādu Eiropas tautu kultūras. Latvija par Eiropas Padomes dalībvalsti kļuva 1995.gadā.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Spīdola
11. Aprīlis 2014 / 15:13
0
ATBILDĒT
Malaces mūsu deputātes Lībiņa-Egnere un Čigāne!
Jāizmanto visas iespējas likt justies neērti Krievijai. Turklāt tas varbūt arī personiskā līmenī sarūgtinās pāris krievus, kas tagad vairs nevarēs baudīt Eiropas labumus Strasbūrā.
Vienīgais risks, ka Krievija, demonstrējot, ka tai uz visu uzspļaut, izstāsies no Eiropas cilvēktiesību konvencijas, ko jau sen pati gribēja, lai nebūtu jāmaksā miljoni par čečenu u.c. savas valsts pilsoņu bezgala daudzajiem cilvēktiesību pārkāpumiem.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties