5. Jūnijs 2014 15:05
Jaunumi
Saeima konceptuāli atbalsta ierosinājumu ierobežot iespēju narkotiku lietotājiem iegūt autovadītāja apliecību

Saeima 5.jūnijā pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, paredzot, ka personām, kuras lietojušas narkotiskās, psihotropās vai psihoaktīvās vielas, būs ierobežotas iespējas iegūt transportlīdzekļa vadītāja tiesības.

Ja tiks konstatēts, ka persona pēdējo trīs gadu laikā ir lietojusi narkotiskās, psihotropās vai jaunās psihoaktīvās vielas vai to izstrādājumus, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, tai varēs noteikt aizliegumu uz noteiktu laiku iegūt transportlīdzekļa vadītāja tiesības.

Tāpat ierobežotas iespējas iegūt transportlīdzekļa vadītāja tiesības būs personām, kuras sodītas par ceļu satiksmes pārkāpumiem un kurām atņemtas tiesības uz laiku ilgāk par pieciem gadiem, arī pēc soda termiņa beigām. Tiesa ņems vērā izdarītā nozieguma raksturu, personas iepriekš izdarītos pārkāpumus un personu raksturojošo informāciju.

Pašlaik normatīvie akti paredz iespēju ierobežot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības personām, ņemot vērā tikai personas veselību vai pārkāpumus, kas izdarīti alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Likumprojekta autori - "Vienotības" deputāti - uzskata, ka tiesības vadīt transportlīdzekli jāierobežo arī personām, kuru uzvedība norāda uz lielu risku, ka tā var apdraudēt ceļu satiksmes drošību un citu ceļu satiksmes dalībnieku dzīvību un veselību.

Likumprojekta mērķis ir veicināt ceļu satiksmes drošību, kā arī mazināt aizliegto psihoaktīvo vielu lietošanu.

Iepriekš Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē Satiksmes ministrijas, Tieslietu ministrijas un Saeimas Juridiskā biroja pārstāvji komisijas sēdē pauda, ka likumprojektam nepieciešami būtiski uzlabojumi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties