2. Oktobris 2014 09:07
Jaunumi
Aktualizēts vispārinājums par pagaidu tiesas aizsardzības līdzekļu piemērošanu administratīvajā procesā

Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā sagatavots tiesu prakses vispārinājums, kurā apkopotas svarīgākās administratīvo tiesu judikatūras atziņas par pagaidu tiesas aizsardzības piemērošanu administratīvajā procesā tiesā.

Šis vispārinājums sagatavots, par pamatu ņemot 2008.gadā sagatavoto tiesu prakses vispārinājumu par šo pašu tēmu. Tā kā sešu gadu laikā tiesu prakse pagaidu aizsardzības līdzekļu piemērošanā ir būtiski attīstījusies, aktuāla bija kļuvusi vispārinājuma atjaunošana.

“Pagaidu tiesas aizsardzība, sniedzot pagaidu risinājumu, kas noregulē strīdus tiesiskās attiecības līdz lietas galīgai izlemšanai, kura var notikt krietni vēlāk, ir viens no taisnīgas tiesas jēdziena elementiem. Tiesas procesu, kura gaitā nav pieejama pagaidu tiesas aizsardzība, ja vien tas pats par sevi nav pietiekami ātrs, nevar uzskatīt par efektīvu tiesību aizsardzības mehānismu,” vispārinājuma ievadā norāda tā sagatavotājs – Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta tiesneša palīgs Mg.iur. Agris Dreimanis.

Apkopojums sagatavots sadarbībā ar Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentu un Judikatūras nodaļu.

Tas pieejams Augstākās tiesas mājaslapā www.at.gov.lv sadaļā Judikatūra/ Tiesu prakses apkopojumi/ Administratīvās tiesības.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties