10. Oktobris 2014 15:53
Jaunumi
Atvērto durvju dienā Iekšlietu ministrijā jaunieši diskutē par cilvēktirdzniecības un narkotiku problēmām

Piektdien, 10.oktobrī, Iekšlietu ministrijā notika Atvērto durvju diena, kurā jaunieši noklausījās ministrijas darbinieku sagatavotas interaktīvas lekcijas par Iekšlietu ministriju un šobrīd aktuālajām tēmām – narkotiku apkarošanu un cilvēktirdzniecības riskiem.

Iekšlietu ministrijā Atvērto durvju diena pulcēja vairāk kā astoņdesmit jauniešu no Rīgas, Jelgavas un Olaines mācību iestādēm.

Programmas sākumā jauniešiem tika piedāvāta prezentācija par pirmo Latvijas Republikas iekšlietu ministru Miķeli Valteru, kuram šogad tiek atzīmēta 140 gadu jubileja, kā arī iekšlietu nozares darbu kopumā. Turpinājumā Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta vecākais referents Sandis Barks jauniešiem lasīja lekciju “Cilvēku tirdzniecības riski un to novēršana, meklējot darbu ārzemēs”, savukārt Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta vecākā referente Agnese Zīle-Veisberga iepazīstināja ar lekciju “Narkotiku problēmas apkarošana un preventīvie pasākumi”. Jaunieši aktīvi iesaistījās diskusijās, uzdeva jautājumus un lekciju beigās piedalījās viktorīnā. Viktorīnas dalībnieki par izrādītajām zināšanām saņēma praktiski izmantojamus suvenīrus ar atstarojošiem elementiem.

Minētās tēmas Atvērto durvju dienā tika izvēlētas, lai izglītotu jauniešus un vērstu viņu uzmanību aktuālajai narkotiku apkarošanas jomai Latvijā un Eiropā. Savukārt cīņas pret cilvēktirdzniecību tēma izvēlēta, lai informētu jauniešus par riskiem, kas saistīti ar darba meklējumiem ārzemēs, kā arī tāpēc, ka 18.oktobrī Eiropas Savienībā un Latvijā tiks atzīmēta Pretcilvēktirdzniecības diena.

Plašu un daudzveidīgu programmu Atvērto durvju dienas apmeklētājiem piedāvāja arī Valsts policija un tās reģionālās struktūrvienības visā Latvijā, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, Valsts robežsardze un Valsts robežsardzes koledža, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pakļautībā esošā Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža.

Iekšlietu ministrija pateicas visiem Atvērto durvju dienas dalībniekiem – pedagogiem, jauniešiem, kā arī lektoriem, par izrādīto atsaucību!

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties