21. Novembris 2014 16:12
Jaunumi
Satversmes tiesa izskatīs lietu par vēlētāju apvienību tiesībām iesniegt kandidātu sarakstus pašvaldību vēlēšanās

24.novembrī plkst. 10:30 Satversmes tiesa sēžu zālē Rīgā, Jura Alunāna ielā 1 tiesas sēdē ar lietas dalībnieku piedalīšanos izskatīs lietu Nr.2014-03-01 „Par Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likuma 15.panta pirmās daļas, ciktāl tā nepieļauj vēlētāju apvienībām iesniegt kandidātu sarakstus novados, kuru iedzīvotāju skaits ir lielāks par 5000, un republikas pilsētās, atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 91. un 101.pantam”.

Šā gada 28. oktobrī tiesa sāka skatīt šo lietu rakstveida procesā, tomēr izskatīšanas gaitā tiesa secināja, ka ir nepieciešams papildus uzklausīt pieteikuma iesniedzēju, Saeimas, kā arī pieaicināto personu viedokli.

Dalība tiesas sēdē

Dalība tiesas sēdē ir jāpieteic tiesas priekšsēdētāja palīdzei Līnai Kovalevskai, rakstot uz e-pastu lina.kovalevska@satv.tiesa.gov.lv vai zvanot 67830748.

Ievērojot ierobežotu tiesas zāles ietilpību, lūdzam personas, kas vēlas apmeklēt tiesas sēdi (arī preses pārstāvjus) pieteikties laicīgi. Lai netraucētu tiesas sēdes norisi, lūdzam ierasties zālē, kā arī sagatavot filmēšanas un fotografēšanas aparatūru (ja tāda ir) pirms sēdes sākuma.

Pēc sēdes sākuma personas tiesas zālē netiks ielaistas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties