15. Decembris 2014 09:52
Jaunumi
Drošības pasākumi Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā tiks organizēti, domājot par iedzīvotāju ērtībām

Piektdien, 12.decembrī, Iekšlietu ministrijā notika preses konference par plānotajiem drošības pasākumiem Latvijas prezidentūrā Eiropas Savienības Padomē. Preses konferencē iekšlietu nozares amatpersonas informēja klātesošos par drošības pasākumiem, kas tiek īstenoti sekmīgai prezidentūras norisei, tai skaitā, par potenciālajiem drošības riskiem, par satiksmes ierobežojumiem, kā arī par citām ar drošību saistītajām aktualitātēm.

Preses konferencē piedalījās Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre un Prezidentūras drošības jautājumu darba grupas vadītāja Ilze Pētersone-Godmane, Drošības policijas (DP) priekšnieka vietnieks Juris Leitietis un Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Kā uzsvēra I.Pētersone-Godmane, Latvijas prezidentūras ES Padomē drošu norisi var uzskatīt par būtiskām valsts interesēm, un prezidentūra vienlaikus būs gan liela iespēja, gan arī liela atbildība, tai skaitā, iekšlietu nozarei.

I.Pētersone-Godmane atzina, ka, ņemot vērā līdzšinējo drošības dienestu pieredzi gan eiro ieviešanā, gan citos plašā mēroga pasākumos, Latvija spēs nodrošināt sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu arī prezidentūras laikā. Rīgas iedzīvotājiem un viesiem būs jāsaskaras ar zināmiem satiksmes ierobežojumiem, taču tie plānoti samērīgi un atbilstoši katra pasākuma norisei, lai neapgrūtinātu iedzīvotāju ikdienu.

Kā skaidroja J.Leitietis, citu valstu pieredze apliecina, ka prezidējošajai valstij vienmēr tiek pievērsta pastiprināta uzmanība, tādēļ DP ir apzinājusi drošības riskus un ir gatava arī iespējamām provokācijām.

Kopumā prezidentūras laikā plānoti vairāk nekā 200 pasākumi, no kuriem apmēram 17 pasākumos piedalīsies augsta līmeņa amatpersonas, tādēļ liela vērība tiek pievērsta tieši šo amatpersonu drošības, kā arī sabiedriskās kārtības nodrošināšanai. Savukārt satiksmes ierobežojumi būs īslaicīgi un augstāko amatpersonu pārvietošanās tiks organizēta tā, lai netiktu traucēta satiksme pa galvenajiem ceļiem.

Kā informēja Valsts policijas priekšnieks I.Ķuzis, Rīgā lielu ierobežojumu nebūs, tikai atsevišķās dienās un konkrētās vietās, par ko informācija būs pieejama iepriekš pirms katra pasākuma. Visi satiksmes ierobežojumi tiks saskaņoti ar Rīgas Domi un informācija plašsaziņas līdzekļiem un sabiedrībai tiks sniegta savlaicīgi.

Informācija par plānotajiem satiksmes kustības, apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumiem būs pieejama Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomes Sekretariāta, Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas, Rīgas domes interneta resursos, kā arī Waze sistēmā. Drošības policija pirms katra pasākuma arī informēs plašsaziņas līdzekļus par paredzētajiem satiksmes ierobežojumiem katra pasākuma laikā.

Jau ziņots, ka Latvijas prezidentūra ES Padomē norisināsies no 2015.gada 1.janvāra līdz 31.jūnijam.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties