17. Decembris 2014 09:27
Jaunumi
Eiropas Cilvēktiesību tiesa nepieņem tālākai izskatīšanai Denisa Čalovska sūdzību

Atbilstoši Eiropas Cilvēktiesību tiesas (Tiesa) mājaslapā publicētajam Tiesas paziņojumam presei, 2014.gada 15.decembrī Tiesas Lielās palātas kolēģija piecu tiesnešu sastāvā nepieņēma Denisa Čalovska (iesniedzējs) lūgumu pārskatīt Tiesas Lielajā palātā Tiesas 2014.gada 24.jūlija spriedumu lietā Čalovskis pret Latviju.

Jūlijā pasludinātajā spriedumā Tiesa noraidīja sūdzību par iesniedzēja izdošanu uz ASV, secinot, ka nav saskatāms cietsirdīgas vai pazemojošas apiešanās risks gadījumā, ja iesniedzēju izdotu ASV un tur atzītu par vainīgu viņam celtajās apsūdzībās par noziedzīgajiem nodarījumiem datorvidē. Vienlaikus Tiesa atzina, ka iesniedzēja novietošana aiz metāla norobežojuma tiesas sēžu zālē, kā arī izdošanas apcietinājuma atsevišķi aspekti neatbilst Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijai (Konvencija).

2014.gada 24.jūlija spriedumā Tiesa arī norādīja, ka aizliegums izdot iesniedzēju ASV tiek saglabāts līdz sprieduma spēkā stāšanās brīdim vai arī līdz brīdim, kad Tiesa sniegs citas norādes.

Ārlietu ministrija vēl nav saņēmusi oficiālo apliecinājumu no Tiesas, ka 2014.gada 24.jūlijā pasludinātais spriedums ir stājies spēkā.

Tiesas Lielā palāta izskata lietas, kas skar būtiskus Konvencijas vai tās protokolu interpretācijas jautājumus, vai svarīgus jautājumus, kam ir vispārēja nozīme, lai to izskatītu Tiesas Lielajā palātā. To, vai lieta izskatāma Lielajā palātā, lemj kolēģija piestu tiesnešu sastāvā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties