8. Janvāris 2015 09:27
Jaunumi
Augstākā tiesa nosūta atpakaļ Denisa Čalovska aizstāves pieteikumu; lēmums par izdošanas pieļaujamību nav pārsūdzams

Augstākās tiesas Krimināllietu departaments 7.janvārī nosūtījis atpakaļ iesniedzējai zvērinātai advokātei Ilonai Bulgakovai pieteikumu par Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palātas 2013.gada 31.janvāra lēmuma jaunu izskatīšanu sakarā ar materiālo vai procesuālo likuma normu būtisku pārkāpumu, jo pieteikuma izskatīšana nav pakļauta Augstākajai tiesai.

Atbildes vēstulē Augstākā tiesa paskaidrojusi, ka, atbilstoši Kriminālprocesa likuma 662.panta pirmajai daļai, spēkā stājušos tiesas nolēmumu var izskatīt no jauna, ja tas nav skatīts kasācijas kārtībā.

No likuma izriet, ka no jauna var izskatīt tādus nolēmumus, kuriem ir paredzēta pārsūdzēšana kasācijas kārtībā. Personas izdošanu ārvalstij reglamentē Kriminālprocesa likuma 66.nodaļa. Šās likuma nodaļas normās noteikts, ka Ģenerālprokuratūras lēmumu par izdošanas pieļaujamību var pārsūdzēt Augstākajā tiesā un tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Atbildot uz aizstāves lūgumu atlikt vai apturēt lēmuma izpildi, Augstākā tiesa atbildējusi, ka, atbilstoši Kriminālprocesa likuma 669.pantam, Augstākā tiesa var atlikt vai apturēt lēmuma izpildi, ja tā pieņem izskatīšanai pieteikumu, kas šajā gadījumā nenotiek.

Zvērināta advokāte I.Bulgakova pieteikumu un tam pievienotus materiālus kopā uz 28 lapām iesniedza Augstākajā tiesā 5.janvārī.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties