27. Janvāris 2015 15:58
Jaunumi
Rīgā notiks starptautiska konference par dzimumu līdztiesības nozīmi ilgtspējīgas attīstības veicināšanā

2.martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks starptautiska konference par sieviešu ekonomisko iespēju stiprināšanas nozīmi attīstības veicināšanā. Konferenci organizē Ārlietu ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisiju. Šī konference ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas prezidentūras ES Padomē un Eiropas gada attīstībai pasākumiem.

Konferencē plānotas diskusijas par sieviešu tiesību nodrošināšanu darba tirgū un pieeju finanšu resursiem. Tiks analizēti labās prakses piemēri no jaunattīstības valstīm par sieviešu iesaisti uzņēmējdarbībā, kas sniedz ieguldījumu ilgtspējīgā vides, ekonomikas un sociālajā attīstībā. Īpaša uzmanība tiks veltīta sieviešu un meiteņu tiesību integrēšanai nākamajos globālajos attīstības mērķos pēc 2015.gada.

Diskusijās piedalīsies augsta līmeņa pārstāvji no Eiropas Savienības institūcijām un dalībvalstīm, starptautisko nevalstisko organizāciju eksperti, kā arī pārstāvji no privātā sektora, piemēram,  “Microsoft” un “Mondelēz Internationl”.  Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, ES Starptautiskās sadarbības un attīstības komisārs Nevens Mimica (Neven Mimica) un bijusī Latvijas Valsts prezidente un Madrides kluba prezidente Prof. Dr. Vaira Vīķe-Freiberga.

Pasākumu varēs vērot tiešraidē Latvijas prezidentūras mājaslapā (www.eu2015.lv), Ārlietu ministrijas mājaslapā (www.mfa.gov.lv) un Eiropas Komisijas mājaslapā (www.ec.europa.eu).

Dzimumu līdztiesība, sieviešu un meiteņu tiesības ir viena no Latvijas prezidentūras galvenajām prioritātēm attīstības sadarbības politikā. Tāpat prezidentūras laikā īpaša uzmanība dzimumu līdztiesības jomā tiks veltīta nevienlīdzīgam pensiju sadalījumam starp sievietēm un vīriešiem, kā arī ar to saistītajiem cēloņiem (izglītības iespējas, profesijas izvēle, nevienlīdzīga darba alga).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties