20. Februāris 2015 09:20
Jaunumi
Apstiprina Tiesnešu e-konferences organizēšanas plānu, nosaka vadītāju, sekretāru un balsu skaitīšanas komisiju

2.martā notiks Latvijas tiesnešu neklātienes konference, lai elektroniskās vēlēšanās ievēlētu Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas pārstāvi no Augstākās tiesas Krimināllietu departamenta tiesnešu vidus.

Tieslietu padome apstiprināja 2.marta e-Konferences organizēšanas un nories plānu. Tajā paredzēts, ka no 23.līdz 25.februārim notiks kandidātu izvirzīšana, 25.–26.februārī būs iespēja uzdot jautājumus kandidātiem, tad tiesneši saņems individuālos kodus un paroles, lai 2.martā varētu piedalīties elektroniskajā balsošanā.

Par e-Konferences vadītāju Tieslietu padome noteica Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāju Dainu Treiju, par sekretāri – Rīgas rajona Zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi Jolantu Līvenu.

Tieslietu padome arī noteica balsu skaitīšanas komisiju. Tajā strādās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas Zemesgrāmatu nodaļas priekšniece Žanna Zujeva, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas priekšsēdētājas vietniece Doloresa Bambere un Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājas vietniece Gunta Sokolova.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas pārstāvja vēlēšanas jāorganizē, lai sakarā ar Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palātas likvidāciju kā pārstāvi Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā bijušā palātas tiesneša Ervīna Kušķa vietā ievēlētu Augstākās tiesas Krimināllietu departamenta tiesnesi.

Tiesnešu konferences darbā ar balsstiesībām piedalās Augstākās tiesas tiesneši, apgabaltiesu tiesneši, rajonu (pilsētu) tiesu tiesneši un zemesgrāmatu nodaļu tiesneši.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties