3. Marts 2015 13:29
Jaunumi
Ārlietu ministrs piedalīsies ANO Cilvēktiesību padomes augsta līmeņa debatēs Ženēvā

4. martā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzstāsies ar uzrunu ANO Cilvēktiesību padomes (Padomes) 28. sesijas atklāšanas augsta līmeņa debatēs Ženēvā. Latvija pirmo reizi uzstāsies debatēs kā Padomes dalībvalsts.

Vizītes ietvaros ministrs tiksies ar ANO augsto komisāru cilvēktiesību jautājumos Zeidu Raadu al Huseinu (Zeid Ra’ad Al Hussein), lai ielūgtu komisāru piedalīties Pasaules preses brīvības dienas pasākumos, kas notiks Rīgā  no  2. līdz 4.maijam. Plānots pārrunāt arī Latvijas prioritātes Padomē un aktualitātes saistībā ar Augstā komisāra biroja darbību.

Padome ir svarīgākā ANO struktūra cilvēktiesību jomā. Tā ir starpvaldību institūcija, kas ir atbildīga par cilvēktiesību veicināšanu un aizsardzību, kā arī cilvēktiesību pārkāpumu risināšanu pasaulē. Padomes sesijas notiek trīs reizes gadā. Latvija ir ievēlēta Padomē uz laiku no 2015. līdz  2017.gadam.

Ministram plānota arī uzruna Atbruņošanās konferencē, kurā Latvija ir novērotājvalsts. Atbruņošanās konference ir daudzpusējs sarunu vešanas forums atbruņošanās jomā. Atbruņošanās konferencē un tās iepriekšējos formātos tika izstrādāta virkne nozīmīgu atbruņošanās līgumu un konvenciju, piemēram, Kodolieroču neizplatīšanas līgums, Ķīmisko ieroču konvencija un citi līgumi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties