3. Marts 2015 13:35
Jaunumi
Drošības policiju nosaka par Latvijas kontaktpunktu ziņošanai par aizdomīgiem darījumiem ar sprāgstvielu prekursoriem

Otrdien, 3.martā, Ministru kabinets izdeva noteikumus “Kārtība, kādā ziņo par sprāgstvielu prekursoriem”, kuri nosaka kārtību, kādā tirgus dalībniekiem jāziņo par aizdomīgiem darījumiem ar sprāgstvielu prekursoriem*. Latvijā par kontaktpunktu ziņošanai par aizdomīgiem darījumiem ar sprāgstvielu prekursoriem, to pazušanas gadījumiem un zādzībām noteikta Drošības policija.

Noteikumi izdoti, lai novērstu un atklātu sprāgstvielu prekursoru iespējamu nelikumīgu izmantošanu. Līdz ar to paaugstināsies aizsardzības līmenis pret nelikumīgu sprāgstvielu izgatavošanu un izplatīšanu, un tiks izveidots aizsardzības mehānisms sprāgstvielu prekursoru apritei.

Noteikumi izstrādāti, arī nodrošinot ES tiesību akta prasību par sprāgstvielu prekursoru tirdzniecību un lietošanu īstenošanu, kas paredz, ka katra ES dalībvalsts izveido vienu vai vairākus valsts kontaktpunktus ziņošanai par aizdomīgiem darījumiem ar sprāgstvielu prekursoriem, to pazušanas gadījumiem un zādzībām.

Par aizdomīgiem darījumiem ar sprāgstvielu prekursoriem, to pazušanas gadījumiem un zādzībām, tirgus dalībniekiem nekavējoties, bet ne vēlāk kā vienas darbdienas laikā pēc attiecīgā fakta konstatēšanas, jāziņo Drošības policijai pa tālruni 67208999 vai elektroniski - kontaktpunkts@dp.gov.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties