6. Marts 2015 09:40
Jaunumi
Latvija ANO Cilvēktiesību padomē Ženēvā rīko diskusiju sieviešu tiesību veicināšanai

3.martā ANO Cilvēktiesību padomes 28.sesijā Latvijas pastāvīgā pārstāvniecība ANO Ženēvā sadarbībā ar Beļģijas pastāvīgo pārstāvniecību un Eiropas Padomi rīkoja tematisko diskusiju „ANO un reģionālo cilvēktiesību mehānismu sadarbības padziļināšana sieviešu tiesību veicināšanai”.

Diskusijā piedalījās ANO Cilvēktiesību komisāra biroja, ANO Sieviešu tiesību komitejas un reģionālo cilvēktiesību organizāciju pārstāvji, un tajā īpaši tika uzsvērta ciešāka ANO un reģionālo cilvēktiesību organizāciju savstarpējās sadarbības nepieciešamība cilvēktiesību standartu sieviešu tiesību attīstīšanai.

Latvijas pārstāvji kā pasākuma organizatori iepazīstināja klātesošos ar Latvijas prezidentūras ES Padomē programmu dzimumu līdztiesības veicināšanā, kā arī informēja par notikušiem un plānotiem pasākumiem prezidentūras laikā.

Diskusija tika rīkota, lai apzinātu labās prakses piemērus un iespējamos sadarbības virzienus, pamatojoties uz ANO Cilvēktiesību komisāra biroja sagatavoto un Cilvēktiesību padomei iesniegto ziņojumu šajā saistībā.

ANO Cilvēktiesību padomes 28.sesija norisinās 2. līdz 27.martam. Latvija ir ievēlēta Cilvēktiesību padomē laika periodam no 2015. līdz 2017.gadam. Viens no Latvijas prioritārajiem darbības virzieniem ir dzimumu līdztiesības veicināšana.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties