28. Aprīlis 2015 14:25
Jaunumi
Prokuratūra kriminālprocesu pret 12.Saeimas deputāti izdala atsevišķā lietvedībā un nosūta izmeklēšanas turpināšanai

16.aprīlī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajā prokuratūrā no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes kriminālvajāšanas uzsākšanai saņemts kriminālprocess par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā organizētā grupā un noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizēšanu attiecībā pret trīsdesmit trīs aizdomās turētajiem.

Par izvairīšanos no nodokļu nomaksas aizdomās tiek turētas divdesmit divu uzņēmumu amatpersonas. Nenomaksāto nodokļu apmērs ir 753 808,11 EUR.

Konstatējot kriminālprocesā nepilnības, bez kuru novēršanas nav iespējams uzsākt kriminālvajāšanu Kriminālprocesa likumā paredzētajā termiņā, attiecībā pret divām personām, tai skaitā pret aizdomās turēto Regīnu Ločmeli-Luņovu, izdalīts kriminālprocess atsevišķā lietvedībā, kas tiks nosūtīts VID Finanšu policijas pārvaldei izmeklēšanas turpināšanai.

Pret pārējām personām uzsākta kriminālvajāšana.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties