30. Aprīlis 2015 11:19
Jaunumi
8.maijā notiks starptautiska konference “Izšķirties par valstiskumu. 1990.gada 4.maija deklarācijai 25 gadi”

8.maijā plkst. 9.00 Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā notiks starptautiska konference "Izšķirties par valstiskumu", kas būs veltīta 1990.gada 4.maijā pieņemtās deklarācijas "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu" 25.gadadienai. Konferenci rīko LU Sociālo un politisko pētījumu institūts sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu.

Konferences uzdevums ir analizēt 4.maija deklarācijas vēsturisko nozīmi, kardinālās reformas, kas pēc Neatkarības deklarācijas pieņemšanas izmainīja Latvijas politisko, ekonomisko un sociālo realitāti. Politiķi, pētnieki un laikabiedri konferencē runās par Latvijas reformu panākumiem un kļūdām, vērtējot tās gan plašākā reģionālā, gan šodienas atziņu kontekstā.

Konferences sākuma daļā ar uzrunu uzstāsies Latvijas premjerministre Laimdota Straujuma, LU rektors prof. Mārcis Auziņš, Latvijas Tautas Frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns, Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš un 4.maija deklarācijas projekta autors, Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits.

Tematiski konference tiks strukturēta trīs paneļdiskusijās: “4.maijs un Latvijas iekšpolitiskās izvēles”, “Tautsaimniecības reformas” un “No padomju identitātes uz eiropeisku identitāti”.

Sīkāka informācija:  sppi.lu.lv

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties