16. Jūlijs 2015 16:33
Jaunumi
Ar 16. jūliju Ārlietu ministrija aicina izmantot konsulāro reģistru portālā latvija.lv

Sākot ar 16.jūliju, Ārlietu ministrijas uzturētā valsts informācijas sistēma „Konsulārais reģistrs” tiek pārveidota par portālā www.latvija.lv pieejamu e-pakalpojumu.

Šis e-pakalpojums piedāvā tiešsaistē jebkurā diennakts laikā un bez maksas reģistrēt informāciju par plānoto ceļojumu, līdzbraucējiem un kontaktpersonām, ar kuriem Ārlietu ministrija varēs sazināties nepieciešamības gadījumā, ja ceļojuma laikā ārvalstī radusies ārkārtas situācija, tai skaitā nelaimes gadījums, dabas stihija, masu nemieri vai kara darbība.

Konsulārajā reģistrā iekļautā informācija ārkārtas situācijās ārvalstīs būtiski paātrina ceļotāju apzināšanu un nepieciešamās konsulārās palīdzības nodrošināšanu jebkurā pasaules valstī, tādēļ aicinām ceļotājus brīvprātīgi sniegt informāciju un savlaicīgi nodrošināties pret iespējamām problēmsituācijām.

Vienlaikus reģistrēšanās konsulārajā reģistrā nodrošinās arī ceļojuma brīdinājuma saņemšanu ceļotāja e-pastā par valsti vai reģionu, uz kuru plānots doties.

E-pakalpojuma izpildei pagaidām lūdzam neizmantot Internet Explorer 11 versiju, jo tas var radīt problēmas, aizpildot pieteikumu.

Tiešā saite uz e-pakalpojumu: https://www.latvija.lv/Epakalpojumi/EP139/Apraksts

Instrukcija e-pakalpojuma lietošanai: https://www.latvija.lv/Epakalpojumi/EP139/Instrukcija

Normatīvā bāze jaunam konsulārajam reģistram radīta līdz ar Ministru kabineta „Noteikumu par kārtību, kādā konsulārajā reģistrā iekļauj un izmanto informāciju par plānotu īslaicīgu uzturēšanos ārvalstīs” spēkā stāšanos šī gada 12.maijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties