16. Novembris 2015 09:31
Jaunumi
Šodien Latvijā izsludināta sēru diena
Svecītes un ziedi pie Francijas vēstniecības Latvijā, kur notiek piemiņas un solidaritātes brīdis Parīzes teroraktos cietušajiem.
Edijs Pālens, LETA

Saistībā ar 13.novembra traģiskajiem notikumiem Francijas galvaspilsētā Parīzē, pirmdien, 16.novembrī, visā Latvijā izsludinātā oficiālā sēru diena un klusuma brīdis plkst. 13.00 kopā ar visām Eiropas valstīm.

Šajā dienā Latvijas iedzīvotāji aicināti karogus izkārt sēru noformējumā un plkst. 13.00 klusuma brīdī pieminēt terora akta upurus, apliecinot līdzjūtību un solidaritāti Francijas tautai un citu valstu bojāgājušo tuviniekiem un tautām.

“Eiropa ir piedzīvojusi vienu no lielākajā traģēdijām tās vēsturē, tāpēc šajā skumjajā brīdī mums visai Eiropai jābūt vienotai un vienoti jāaizstāv savas vērtības un pamattiesības. Aicinu visus Latvijas iedzīvotājus kopīgi aizlūgt un pieminēt Parīzes terora akta upurus. Būsim stipri un vietoti Eiropas skumjās,” līdzjūtību izsaka Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Sestdienas vakarā arī Eiropas valstu un valdību vadītāji, kā arī Eiropas Savienības institūciju vadītāji kopīgā paziņojumā nosodīja teroristus uzbrukumus Parīzei un aicināja visas Eiropas valstis vienoties kopīgā piemiņas un klusuma brīdī. „Mēs, eiropieši, atcerēsimies 2015.gada 13.novembri kā Eiropas sēru dienu. Visi eiropieši tiek aicināti pieminēt upurus ar klusuma brīdi pirmdien, 16.novembrī, plkst.12:00 Centrāleiropas laiks (CET)”.

Lēmums izsludināt Latvijā sēru dienu tiks pieņemts pirmdien, 16.novembrī, Ministru kabineta ārkārtas sēdē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties