26. Novembris 2015 09:28
Jaunumi
E.Rinkēvičs ar Apvienotās Karalistes Eiropas lietu ministru pārrunā bērnu tiesību aizsardzības jautājumus

Londonā 25.novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Eiropas lietu valsts ministru Deividu Lidingtonu (David Lidington), lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības, Lielbritānijas turpmāko lomu Eiropas Savienībā (ES), līdzšinējo Austrumu partnerības politikas īstenošanu un drošības situāciju reģionā, un pasaulē.

E.Rinkēvičs apliecināja Latvijas interesi turpināt un intensificēt sekmīgo divpusējo sadarbību un aktīvo politisko dialogu ar Lielbritāniju, kas tradicionāli ir Latvijai nozīmīgs sadarbības partneris. Ministrs arī pateicās par Lielbritānijas ieguldījumu reģiona drošības stiprināšanā, izvietojot Baltijas valstīs Apvienotās Karalistes bruņotos spēkus. „Ir nepieciešams strādāt pie ilgtermiņa sabiedroto militārās klātbūtnes veicināšanas mūsu reģionā, tādēļ pašlaik notiek aktīvs darbs pie gaidāmā NATO samita Varšavā,” uzsvēra ministrs.

Runājot par bērnu aprūpes jautājumiem Latvijas valstspiederīgo ģimenēs Lielbritānijā, E.Rinkēvičs akcentēja, ka Latvijas puse vairākkārt ir vērsusi Lielbritānijas kompetento iestāžu uzmanību nepieciešamībai nekavējoties informēt Latvijas vēstniecību Lielbritānijā saskaņā ar Vīnes konvenciju par konsulārajiem sakariem par visiem gadījumiem, kad Latvijas valstspiederīgo nepilngadīgajiem bērniem Lielbritānijā tiek iecelti aizbildņi vai aizgādņi.

E.Rinkēvičs arī informēja D.Lidingtonu, ka Latvijas vēstniecība Lielbritānijā sadarbībā ar vairākām ES dalībvalstu vēstniecībām izstrādāja priekšlikumus grozījumiem vadlīnijām Lielbritānijas sociālajiem dienestiem sadarbībai ar ārvalstu iestādēm bērnu aizbildnības jautājumos. Arī turpmāk Latvijas ārlietu dienests strādās pie tā, lai ārvalstīs dzīvojošajiem Latvijas valstspiederīgajiem būtu pieejama plašāka informācija par bērnu tiesību aizsardzības jautājumiem rezidences valstī.

Ministrs kā pozitīvu praksi atzīmēja gadījumus, kad agrīna vēstniecības iesaiste vairākos gadījumos ir palīdzējusi abu valstu iestādēm atrast veiksmīgu risinājumu labākajās bērna interesēs. Abas amatpersonas apliecināja apņēmību strādāt pie risinājumiem, kas veicinātu operatīvāku informācijas apmaiņu starp atbildīgajām Latvijas un Lielbritānijas institūcijām gadījumos, ja tiek skartas nepilngadīgo bērnu intereses.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja arī Lielbritānijas turpmāko lomu ES un paredzēto ES–Lielbritānijas attiecību pārskatīšanu un ar to saistīto referendumu. „Ar izpratni attiecamies pret Lielbritānijas nostāju, kas ir saistīti ar Eiropas Savienības reformu jautājumiem, taču ir svarīgi ievērot nediskriminācijas principu attiecībā pret pārējām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Latvija arī turpmāk saredz Lielbritāniju kā spēcīgu un aktīvu Eiropas Savienības dalībvalsti, un ir gatava sekmēt visiem savstarpēji pieņemamu risinājumu izstrādi,” uzsvēra E.Rinkēvičs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties