1. Marts 2016 16:31
Jaunumi
Valsts valoda Latvijas medijos. JURISTA VĀRDA numura tēma
Santa Sāmīte

Šodien, 1.martā, klajā nācis žurnāla “Jurista Vārds” tematiskais numurs. Laidiena tēma saistīta ar 2015.gada nogalē notikušajām cīņām par Latvijas radiostaciju normatīvo regulējumu valsts valodas lietojuma jomā.

Jāatzīst, ka neiesaistītai personai ir pat ļoti sarežģīti izprast procesus, kas risinājās ap diviem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma grozījumiem, kuru mērķis 2014. gadā vispirms bija palielināt valsts valodas lietojumu Latvijas radiostacijās, savukārt 2015. gadā pieņemtie grozījumi, kā šķiet, nodrošināja gluži pretēju efektu,” norāda Dina Gailīte “Jurista Vārda” redakcijas slejā.

"Jurista Vārds" šajā laidienā apkopojis materiālus saistībā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma grozījumiem, kā arī rakstus, kas uz Latvijas informatīvās telpas problemātiku raugās no plašākas perspektīvas, ne tikai radioprogrammās lietojamās valodas sakarā.

Žurnāla jaunākajā numurā lasītāju uzmanībai tiek piedāvāts:

  • Dr.iur.h.c. Egila Levita skatījums uz valsts pienākumiem nacionālās informācijas telpas nodrošināšanā,

  • divu Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma grozījumu procesā iesaistītu juristu - Edgara Pastara un Edgara Brieža - viedokļi,

  • divu cilvēktiesību lietpratēju - Dr.iur. Artūra Kuča un Mg.iur. Alekseja Dimitrova - skatījums uz šīs problēmas cilvēktiesiskajiem aspektiem,

  • kā arī Dr.sc.soc. Dagmāras Beitneres-Le Gallas piedāvātais sociologa redzējums par Latvijas mediju telpas problemātiku.

Numurs pieejams arī elektroniski.

Kādā no nākamajiem numuriem “Jurista Vārds” informēs par 1.marta semināra "Latviešu valodas lietojums medijos: izaicinājumi un iespējas" rezultātiem.

Valsts prezidenta Valsts valodas komisijas rīkotā semināra mērķis ir veicināt domu apmaiņu par latviešu valodas konstitucionālā statusa stiprināšanu un lomu Latvijas kultūrvidē, kā arī problēmām un risinājumiem latviešu valodas pozīciju stiprināšanai mediju telpā, sevišķi elektroniskajos medijos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties