9. Marts 2016 12:12
Jaunumi
Līdz tiesiskam risinājumam nonākuši visi trīs izstādes “Maidana cilvēki” ekspozīcijas bojāšanas gadījumi

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūra informē, ka līdz tiesiskam risinājumam nonākuši visi trīs izstādes “Maidana cilvēki” ekspozīcijas bojāšanas gadījumi, kas notika 2015.gada nogalē Brīvības bulvārī 36, Rīgā.

Tā, pērnā gada 11.decembrī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurors tiesai nodeva vienu krimināllietu, kurā uzrādītas apsūdzības divām personām par vienu no trim gadījumiem, kad 2015.gada 5.oktobrī Brīvības bulvārī 36, Rīgā tika bojāta izstādes “Maidana cilvēki” ekspozīcija.

Saskaņā ar lēmumu par personu saukšanu pie kriminālatbildības, minētās personas tika apsūdzētas pēc  Krimināllikuma 231.panta otrās daļas.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2015.gada 29.decembrī vienošanās procesā izskatīja minēto krimināllietu un abiem apsūdzētajiem piemēroja brīvības atņemšanu uz diviem gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem. Spriedums stājies spēkā.

Savukārt šī gada 29.februārī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodeva otru krimināllietu, kurā tika uzrādītas apsūdzības vēl divām personām par minētās izstādes ekspozīcijas bojāšanu, kas notika 2015.gada 11.oktobrī.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 231.panta otrās daļas.

Par trešo gadījumu, kad pērnā gada 8.oktobrī, Rīgā, Brīvības bulvārī, skvērā starp Ministra kabineta ēku un Esplanādi, tika bojāta izstādes “Maidana cilvēki” ekspozīcija, Valsts policija, izvērtējot iegūtos pierādījumus, 2015.gada 25. novembrī pieņēma lēmumu par minētā kriminālprocesa izbeigšanu, taču, ņemot vērā, ka kriminālprocesa materiāli saturēja ziņas par to, ka izmeklēšanā noskaidrota persona ir veikusi sīko huligānismu, tad pēc kriminālprocesa izbeigšanas, minētā persona tika saukta pie administratīvās atbildības par Administratīvo pārkāpumu kodeksa 167.pantā paredzētā administratīvā pārkāpuma izdarīšanu.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties