5. Aprīlis 2016 11:53
Studenta Vārds
Valsts probācijas dienests un Ieslodzījuma vietu pārvalde piedāvā tematus un atbalstu pētniecības darbu izstrādē
Toms Grīnbergs, LU

Lai piesaistītu augstskolu sociālo zinātņu studentus Valsts probācijas dienestam un Ieslodzījuma vietu pārvaldei būtisku tēmu izpētē, Tieslietu ministrijā izstrādāts pētījumu tēmu saraksts, aptverot plašu jautājumu loku, kas dod iespēju katru tematu analizēt no dažādu zinātņu nozaru aspektiem. Studenti, kas vēlas savu bakalaura vai maģistra darbu izstrādāt saistībā ar kādu no sarakstā iekļautajiem tematiem, pētniecības darbā var saņemt minēto iestāžu atbalstu.

Ja students vēlas izstrādāt pētījumu par kādu no tēmu sarakstā minētajiem tematiem un saņemt iestāžu atbalstu (vairāk nekā publiski pieejamo statistiku, piemēram, iespēju aptaujāt darbiniekus, ieslodzītos, probācijas klientus, pētīt klientu lietu materiālus u.tml.) no Valsts probācijas dienesta un Ieslodzījuma vietu pārvaldes, viņam jāiesniedz pieteikums Tieslietu ministrijā, kur īpaša darba grupa izvērtēs pieteikto tēmu, noteiks atbalsta apjomu un iestādes kontaktpersonu atbalsta sniegšanai. Šāds pieteikums elektroniski jānosūta darba grupas sekretārei (laura.sileikiste@tm.gov.lv).

Pētījuma pieteikumi jāiesniedz savlaicīgi, jo tādi atbalsta sniegšanas veidi kā, piemēram, anketēšana un intervēšana ir ļoti laikietilpīgi. Ja pētījuma temats netiks iesniegts savlaicīgi, iestādēm var nebūt iespējas nodrošināt atbalstu pieteicēja iecerētajā apjomā.

Darba grupas sēde ierasti notiek pāris nedēļu laikā pēc pieteikuma saņemšanas.
Studentu iesniegtos pieteikumus izvērtēs Tieslietu ministrijas darba grupa, kas, pieņemot lēmumu par atbalsta sniegšanu vai atteikumu sniegt atbalstu pētījuma pieteikuma iesniedzējam, izvērtēs:

  • pētnieka kvalifikāciju (atbalstu kursa darbu izstrādē nesniedz);
  • pētījuma aktualitāti (studenta norādītais pamatojums tēmas aktualitātei un vēlmei pētīt konkrēto jautājumu);
  • pētījuma novitāti un sagaidāmos rezultātus (studentam jāspēj iezīmēt galvenos sagaidāmos rezultātus);
  • pētījuma mērķi un uzdevumus (studentam tie jāspēj definēt);
  • datu apkopošanas metodes (studentam jāspēj identificēt, ar kādām metodēm viņš vēlas sasniegt iecerētos secinājumus, rezultātus);
  • pētījuma īstenošanas plānu un laika grafiku (studentam jānorāda būtiskākās pozīcijas, lai iestādes spētu plānot savu darbu);
  • pētījuma rezultātu izmantošanu praksē, pilnveidojot kriminālsodu izpildi reglamentējošos normatīvos aktus un kriminālsodu izpildes praksi (studentam nepieciešama vīzija par to, kur šāda pētījuma rezultātus iespējams izmantot - prakses uzlabošanai, grozījumiem normatīvajos aktos u.tml.).

Pieteikumā jāietver augstāk pieprasītā informācija, papildus norādot savu vārdu, uzvārdu, augstskolu, studiju programmu un darba vadītāju, ja tāds apstiprināts. Pētījuma pieteikumu izskatīs darba grupas sanāksmē studenta klātbūtnē, uzdodot jautājumus un diskutējot.

Par pieņemto lēmumu darba grupas priekšsēdētājs informēs pētījuma pieteikuma iesniedzēju sēdes laikā.

Ja tiks pieņemts lēmums par atbalsta sniegšanu, noteiks kontaktpersonu Valsts probācijas dienestā vai Ieslodzījuma vietu pārvaldē, ar kuru pieteikuma iesniedzējam turpmāk jāsazinās.

Iestāde ar pētījuma veicēju vienosies par atbalsta sniegšanas kārtību, iestādes atbalsta veidu (konsultācijas, organizatorisks darbs datu ieguvē - intervijas, anketēšana, aptaujas un tikšanās ar iestādes amatpersonām, darbiniekiem, probācijas klientiem un ieslodzītajiem utt.), atbalsta apjomu un pētījuma rezultātu izmantošanas nosacījumiem.

Iestādes amatpersona, kuru iestāde būs norīkojusi atbalsta sniegšanai pētījuma pieteikuma iesniedzējām, pēc darba grupas pieprasījuma informēs par pētījuma rezultātiem un  citiem ar pētījuma norisi saistītiem jautājumiem.

Pētījumu tēmu saraksts

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties