18. Maijs 2016 11:51
Jaunumi
Ārlietu ministrija izsludina Attīstības sadarbības politikas pamatnostādņu 2016.-2020. gadam projekta sabiedrisko apspriešanu

No 17. līdz 31. maijam Ārlietu ministrija (ĀM) izsludina Attīstības sadarbības politikas pamatnostādņu projekta sabiedrisko apspriešanu, lai turpinātu iesaistīt plašāku ekspertu, pilsoniskās sabiedrības un citu interesentu loku dokumenta apspriešanā. Priekšlikumus un papildinājumus iespējams nosūtīt elektroniski uz e-pastu: madara.silina@mfa.gov.lv. Tie tiks apkopoti un izvērtēti pirms Pamatnostādņu izsludināšanas valsts sekretāru sanāksmē.

Attīstības sadarbības politikas pamatnostādnes 2016.-2020. gadam ir politikas plānošanas dokuments, kas noteiks Latvijas valsts pārvaldes divpusēji un daudzpusēji īstenotās attīstības sadarbības politikas mērķi, rezultātus, prioritārās jomas, pamatprincipus un prioritārās valstis, vienlaikus nosakot rīcības virzienus un uzdevumus politikas mērķa sasniegšanai. Pamatnostādnes dos iespēju attīstības sadarbībā iesaistītajām pusēm plānot aktivitātes saskaņā ar Latvijas nacionālo attīstības sadarbības politiku. Pamatnostādnēs tiks iezīmēti arī humānās palīdzības sniegšanas principi.

Pamatnostādņu projekts (.pdf)

1.pielikums “Anketēšanas, gatavojoties attīstības sadarbības politikas pamatnostādņu 2016.-2020. gadam apstiprināšanai, rezultātu apkopojums” (.pdf)

2.pielikums “Ilgtspējīgas attīstības mērķi” (.pdf)

3.pielikums “Esošās situācijas raksturojums attīstības sadarbības politikas jomā Latvijā

Jāuzsver, ka attīstības sadarbības politikas pamatnostādņu 2016.-2020. gadam izstrādes procesā īpaša uzmanība tika pievērsta sabiedrības un ekspertu iesaistei. No 2015. gada 29. decembra līdz 2016. gada 29. janvārim Ārlietu ministrija aicināja Latvijas iedzīvotājus piedalīties aptaujā par Latvijas attīstības sadarbības politikas turpmākajām prioritātēm. Pamatnostādņu izstrādes laikā ĀM rīkoja arī tematiskas ekspertu darba grupu sanāksmes, kurās piedalījās Attīstības sadarbības politikas Konsultatīvās padomes locekļi, projektu īstenotāji, pilsoniskās sabiedrības pārstāvji un pētnieki. Tāpat notika konsultācijas ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas Attīstības sadarbības komitejas (OECD DAC) ekspertiem. Pamatnostādņu projekta apspriešanu vēl plānots organizēt arī Konsultatīvās padomes paplašinātā formāta ietvaros.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties