30. Maijs 2016 11:07
Jaunumi
Aicina uz F. Švarca lekciju par Civillikuma vēsturi

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Letonikas un Baltijas centrs un biedrība ,,Domus Rigensis’’ ielūdz uz Dr.iur. Filipa Švarca (Philipp Schwartz) priekšlasījumu ,,Latvijas 1937. gada Civillikums un tā tapšanas vēsture’’. Pasākums plānots kā viens no “Letonikas cikla” lasījumiem, un tas risināsies 2016. gada 1. jūnijā plkst.17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Letonikas un Baltijas lasītavā, Mūkusalas ielā 3, 5. stāvā. Priekšlasījums paredzēts vācu valodā ar tulkojumu latviski.

Priekšlasījuma autors Dr.iur. Filips Švarcs aicinās ieskatīties likumā, kas bija labs pamats nacionālās identitātes veidošanai jaunajā Latvijā 20. gadsimta 30. gados un aizvien ir spēkā mūsdienu Latvijā.

Latvijas Civillikuma vēsturi F. Švarcs pētījis sava Greifsvaldes universitātē (Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald) izstrādātā promocijas darba ietvaros, ko viņš ar izcilību (summa cum laude) aizstāvējis 2008. gadā. Tajā pašā gadā F. Švarca promocijas darbs tika izdots grāmatā: Schwartz P. Das Lettländische Zivilgesetzbuch vom 28. Januar 1937 und seine Entstehungsgeschichte. Shaker Verlag, Aachen. 2011. gadā šo darbu latviešu valodā izdeva Tiesu namu aģentūra: Filips Švarcs. Latvijas 1937. gada 28. janvāra Civillikums un tā rašanās vēsture. Rīga: TNA, 378 lpp.

F. Švarcs ir vācu jurists - dzimis Hamburgā, tiesību zinātnes studējis Pasavas universitātē (Universität Passau) Bavārijā, otro valsts juridisko eksāmenu nokārtojis Meklenburgā- Priekšpomerānijā, latviešu valodu apguvis Minsteres universitātē, no 1999. līdz 2001. gadam bijis civiltiesību lektors Latvijas Universitātes Eirofakultātē Rīgā un šo laiku arī veltījis materiālu vākšanai savam zinātniskajam darbam. Promocijas darba izstrādē F. Švarcs cita starpā konsultējies  arī ar senatora Dr.iur. Augusta Lēbera  (Johan August Loeber, 1865–1948) dēlu Dr.iur. Dītrihu Andreju Lēberu (Dietrich André Loeber, 1923–2004) un Tieslietu ministrijas Kodifikācijas nodaļā darbinieku Hermani Blēzi (Hermann Blaese, 1911–2002).

Uz F. Švarca priekšlasījumu aicināti visi interesenti!

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties