23. Augusts 2016 13:49
Jaunumi
Palielina medicīnas pakalpojumu kompensācijas atvaļinātajiem policistiem, robežsargiem un ugunsdzēsējiem

Otrdien, 23. augustā, Ministru kabinets (MK) izdeva noteikumus, kas paredz uzlabot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību atvaļinātām Iekšlietu ministrijas sistēmas un Ieslodzījumu vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, kuras guvušas veselības traucējumus nelaimes gadījumos darbā.

Līdz ar to šīm atvaļinātajām amatpersonām paaugstināsies veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība, kā arī tiks uzlabota kompensāciju par iegādātajiem medikamentiem piešķiršanas administrēšana.

Noteikumos paredzētais kompensējamo izdevumu apmērs un apmaksājamo pakalpojumu klāsts ir pielīdzināts dienestā esošo amatpersonu veselības aprūpei. Tādējādi pēc atvaļināšanas no dienesta amatpersonas neietekmēs sociālo garantiju apjoma izmaiņas veselības aprūpes jomā, kas ir īpaši būtiski situācijā, kad amatpersona no dienesta tiek atvaļināta sakarā ar nelaimes gadījumā darbā gūtiem veselības traucējumiem.

MK noteikumi paredz palielināt kompensācijas apmēru par maksas medicīniskajiem pakalpojumiem no 215 eiro līdz 250 eiro amatpersonai kalendārā gada ietvaros. Tāpat arī paredzēts palielināt amatpersonai kompensējamo izdevumu apmērs par zobārstniecības pakalpojumiem no 145 eiro līdz 200 eiro. Tiks palielināts arī amatpersonai kompensējamo izdevumu apmērs par medikamentiem, svītrojot 75% ierobežojumu – līdz ar to amatpersonas varēs iegādāties medikamentus 75 eiro apjomā un to apmaksa tiks segta 100% apmērā.

Minētos uzlabojumus paredz šodien izdotie MK noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 11. februāra noteikumos Nr.93 “Kārtība, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi, kura atvaļināta no dienesta sakarā ar noteiktajām prasībām neatbilstošu veselības stāvokli, saņem apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus””.

Jau ziņots, ka 2016. gada 8. martā MK pieņēma grozījumus noteikumos, kas paredz uzlabot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību  dienestā esošajām Iekšlietu ministrijas sistēmas un Ieslodzījumu vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm.

Vienādojot piešķiramo kompensāciju apmēru un apmaksājamo veselības aprūpes pakalpojumu klāstu gan dienestā esošām, gan minētajām atvaļinātām amatpersonām, papildu tiek vienkāršota arī veselības aprūpes pakalpojumu administrēšana.

Jāatgādina, ka valsts rūpējas par Iekšlietu ministrijas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm veselību 24 stundas diennaktī, nodrošinot apmaksātu veselības aprūpi, kuras apjoms no 2014. gada ir ievērojami paplašināts. Ikviena iekšlietu nozares un Ieslodzījumu vietu pārvaldes amatpersona ir aicināta izmantot šo valsts garantēto atbalstu.

Plašāka informācija par valsts apmaksāto veselības aprūpi amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties