13. Oktobris 2016 13:36
Jaunumi
Kas jādara, lai uzlabotu likumdošanas kvalitāti Latvijā. JURISTA VĀRDA numura tēma
Santa Sāmīte, Latvijas Vēstnesis

Rudens aizsācies ar diskusijām par Latvijas likumdošanas procesa uzlabošanas iespējām, tāpēc žurnāla “Jurista Vārds” 11. oktobra laidiens veltīts likumdošanas kvalitātes jautājumiem.

Lai paplašinātu diskusiju par likumdošanas procesa uzlabojumiem un iesaistītu tajā pēc iespējas daudz Latvijas tiesībnieku, "Jurista Vārds" jaunākajā numurā apkopojis viedokļus, dodot vārdu lietpratējiem no visiem procesa posmiem:

  • viedokli pauž normatīvo aktu projektu izstrādātāji izpildvarā (Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Laila Medina, Valsts kancelejas Juridiskā departamenta vadītāja Inese Gailīte),

  • likumdevējs (Saeimas deputātes Solvita Āboltiņa un Inese Lībiņa-Egnere)

  • un Valsts prezidenta kancelejas darbinieki (Valsts prezidenta likumdošanas un juridiskā padomniece Kristīne Jaunzeme, kancelejas juriste Ieva Viļuma).

Tāpat “Jurista Vārda” redakcija tematiskajā laidienā piedāvā tiesību normu piemērotāju skatījumu (Augstākās tiesas tiesnese Dace Mita un AT Judikatūras nodaļas sagatavotais apkopojums). Akcentu "no malas" diskusijai piešķir Ukrainas Augstākās radas darbinieka Oļeha Muzas viedoklis par likumu ietekmes izvērtējumu.

”Ņemot vērā, ka likumdošanas procesa efektivitāte un tā rezultāta – normatīvo aktu sistēmas – kvalitāte ir izšķirošs tiesiskās sistēmas funkcionēšanas priekšnosacījums, aicinām arī "Jurista Vārda" lasītājus iesaistīties šajā diskusijā (ievietojot komentārus un esejas portālā juristavards.lv vai iesūtot rakstus publicēšanai žurnālā),” numura tēmu piesaka Dina Gailīte, “Jurista Vārda” galvenā redaktore.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties