1. Novembris 2016 16:55
Jaunumi
Valdībai vairs nebūs jāapstiprina Uzņēmuma reģistra veidlapas – būtiski samazināsies administratīvais slogs

Ministru kabinets (MK) otrdien, 1. novembrī, nolēma atteikties no katrā Uzņēmumu reģistra vestajā reģistrā iesniedzamo pieteikumu veidlapu apstiprināšanas ar MK noteikumiem.

MK tostarp nolēma atteikties no biedrību un nodibinājumu reģistrā iesniedzamo pieteikumu veidlapu apstiprināšanas ar MK noteikumiem.

Ministru prezidents Māris Kučinskis norāda, ka, līdz ar šā lēmuma pieņemšanu, būtiski tiks samazināts administratīvais slogs. “Nav mazsvarīgi, ka birokrātijas samazināšana notiek tieši šādā tautsaimniecībai svarīgā jomā. Būtiski, lai jau pārskatāmā nākotnē arī citas ministrijas būtu gatavas līdzīgam solim,” tā M. Kučinskis.

Šobrīd Uzņēmumu reģistra dažādos reģistros iesniedzamo pieteikumu veidlapu paraugus (ne vien veidlapu saturu, bet arī dizainu) nosaka 15 MK noteikumi, ar kuriem kopumā apstiprinātas 114 pieteikumu veidlapas.

Noteikts, ka Uzņēmumu reģistra klientiem turpmāk nebūs jāsaskaras ar nepilnīgām veidlapām un pašiem jāvērtē to saturs, gadījumos, ja veidlapas nav bijis iespējams laikā aktualizēt strauju normatīvo aktu grozījumu rezultātā. Tāpat Uzņēmumu reģistram atbilstoši klientu ieteikumiem būs iespēja operatīvi papildināt veidlapu paraugus ar fakultatīvi norādāmu informāciju, kas atvieglos klientiem veidlapu aizpildīšanu un Uzņēmumu reģistra sniegto pakalpojumu pieejamību.

MK lēmuma spēkā stāšanās rezultātā samazināsies Uzņēmumu reģistrā nodarbinātajiem ar pakalpojumu sniegšanu saistītais laika patēriņš.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties