20. Decembris 2016 11:59
Jaunumi
JURISTA VĀRDS gadu noslēdz ar tematisko numuru “Nekustamā īpašuma darījumu drošība”
Santa Sāmīte, Latvijas Vēstnesis

20. decembrī iznācis pēdējais 2016. gada žurnāla “Jurista Vārds” numurs. Tajā aplūkota darījumu ar nekustamajiem īpašumiem problemātika, kā arī publicēti aptaujas “Situācija Latvijas tieslietās 2016. gadā” rezultāti.

“Par to, ka nekustamo īpašumu aprites jomā pastāv problēmas, liecina gan skandalozie nekustamo īpašumu izkrāpšanas gadījumi, kas tiek plaši atspoguļoti Latvijas masu medijos, gan informācija par iespējām ar šādu darījumu palīdzību "atmazgāt" finanšu līdzekļus, kā arī viltot darījumu patiesos apmērus, lai pilnībā nenomaksātu nodokļus”, raksta žurnāla galvenā redaktore Dina Gailīte.

"Jurista Vārds" jau vairākkārt informējis par diskusijām, kas tieslietu nozarē norit ap iespējām novērst krāpniecību un nelegālu līdzekļu apriti darījumos ar nekustamajiem īpašumiem. Vairākus gadus kā risinājums tiek piedāvāta obligātas notariālās formas ieviešana šāda veida darījumu slēgšanai, tomēr šai idejai līdz šim nav rasts politisks atbalsts.

Turpinot sekot domu apmaiņai par nekustamo īpašumu darījumu jomas sakārtošanu, šā gada noslēdzošajā “Jurista Vārda” laidienā publicēta informācija par

  • Tieslietu ministrijas (TM) vadītās darba grupas sagatavoto ziņojumu "Par darījumiem ar nekustamajiem īpašumiem" (un vienu no diviem ziņojumā piedāvātajiem tālākās rīcības variantiem),

  • kā arī Saeimā šogad notikušās konferences materiālus (referentu ziņojumus, kuros aplūkotas nekustamo īpašumu darījumu problēmas un iespējamie risinājumi Latvijā un citās valstīs, notariālas formas prakse Igaunijā, Lietuvā, Vācijā u. c.).

Žurnālā trīs atvērumos apkopoti šā gada nogalē realizētās aptaujas par situāciju Latvijas tieslietās rezultāti. Šī gada procesi tieslietu nozarē izpelnījušies krtiskāku respondentu attieksmi un attiecīgi ieguvuši pieticīgāku novērtējumu − 5,64 (pērn − 6,13), skaidri iezīmējot arī galvenos problēmaspektus.

Žurnāla galvenā redaktore, domājot par vēlējumiem nākamajam gadam, norāda: “šaubu nevar būt: miers, stabilitāte un likuma vara ir labākais, ko vēlēt Latvijai, Eiropai un pasaulei 2017. gadā!”

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties