28. Februāris 2017 12:05
Jaunumi
Ārlietu ministrs aicina ANO līmenī risināt jautājumu par nepatiesu ziņu izplatīšanu

27. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzsāka divu dienu vizīti Ženēvā, kur piedalās ANO Cilvēktiesību padomes un Atbruņošanās konferences augsta līmeņa pasākumos. Vizītes pirmajā dienā ārlietu ministrs tikās ar ANO cilvēktiesību komisāru Zeidu Raadu al Huseinu (Zeid Ra’ad Al Hussein) un ANO bēgļu lietu komisāru Filipo Grandi (Filippo Grandi),  kā arī ar Paragvajas ārlietu ministru Eladio Loisaga (Eladio Loizaga).

Sarunā ar ANO cilvēktiesību komisāru E. Rinkēvičs pauda satraukumu par starptautisko tiesību pārkāpumiem Sīrijā, kā arī vērsa uzmanību uz situāciju Ukrainā, tostarp Krimā. Sarunas partneri pārrrunāja arī dezinformācijas izplatīšanas pieaugumu, kas vairo informācijas lietotāju apjukumu un neuzticēšanos. E. Rinkēvičs uzsvēra, ka nepatiesu ziņu izplatīšana ir mediju brīvības pārkāpums un pret to jācīnās ANO līmenī. Latvijas ārlietu ministrs aicināja komisāru šos jautājumus uzturēt kā augstu prioritāti ANO dienaskārtībā.

Tikšanās laikā ar ANO bēgļu lietu komisāru E. Rinkēvičs pārrunāja Sīrijas miera sarunu atsākšanos Ženēvā šī gada 23. februārī un pauda cerību, ka Sīrijas valdība un opozīcija apliecinās apņemšanos uzlabot situāciju uz vietas. E. Rinkēvičs atzinīgi novērtēja ANO Bēgļu aģentūras sniegto ārkārtas palīdzību Sīrijas bēgļiem. Pārrunājot situāciju Ukrainā, E. Rinkēvičs uzsvēra nepieciešamību pildīt Minskas vienošanās, kā arī vērsa uzmanību uz Krimas tatāru tiesību ievērošanu.

Latvijas ārlietu ministrs Ženēvā tikās arī ar Paragvajas ārlietu ministru un aicināja noslēgt saprašanās memorandu par politiskajām konsultācijām starp abu valstu Ārlietu ministrijām. Papildus politiskā dialoga stiprināšanai E. Rinkēvičs aicināja turpināt attīstīt sadarbību tirdzniecības, tranzīta, loģistikas, tūrisma, izglītības un zinātnes, un īpaši  - informācijas un komunikāciju tehnoloģiju un inovāciju jomās. Ministri pārrunāja arī sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Vizītes laikā Ženēvā ārlietu ministrs apmeklēja Eiropas Kodolpētījumu aģentūru (CERN), kur pauda gandarījumu par pozitīvo Latvijas un CERN sadarbības attīstību, kuras rezultātā noslēgts Latvijas valdības un CERN sadarbības līgums. Tikšanās laikā E. Rinkēvičs apliecināja Latvijas interesi Latvijas zinātnieku, skolotāju un studentu intensīvākai iesaistei CERN darbībā, kas nākotnē ļautu apsvērt arī ciešāku formālu saišu veidošanu ar CERN.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties