7. Jūnijs 2017 14:05
Jaunumi
Saeimas komisija atbalsta regulējumu, kas atvieglos noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas izmeklēšanu

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien atbalstīja kompromisa variantu likuma grozījumiem, kas atvieglos noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas izmeklēšanu, žurnālistiem pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis

Viņš norādīja, ka šodien atbalstītais Tieslietu ministrijas (TM) piedāvājums "pazemina latiņu" attiecībā uz pierādīšanas procesu, lai padarītu šo uzdevumu vienkāršāku.

Aizsardzības komisija šodien par šo jautājumu sprieda kopsēdē ar parlamenta Juridisko komisiju, un šīs sanāksmes laikā vairāki deputāti pauda bažas, ka sodu par noziedzīgu līdzekļu legalizāciju varētu piemērot arī gadījumos, kad veiktas sadzīvisku lietu zādzības.

Minot teorētiskus piemērus, deputāts Gunārs Kūtris norādīja, ka, ja tēvs būs nozadzis maizi, tad tie, kuri to ģimenē šo maizi ēdīs un būs vecāki par 14 gadiem, varēs tikt saukti pie atbildības par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Deputāts Jānis Ādamsons kā piemēru minēja, ka par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju varēs uztvert kāda dzēriena nozagšanu un patērēšanu, savukārt parlamentārietis Andrejs Judins norādīja, ka sodīt par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju varēs tos, kuri nopirkuši zagtu velosipēdu.

Vaicāta par politiķu minētajam piemēriem, TM Krimināltiesību departamenta vadītāja Indra Gratkovska norādīja, ka jau pašlaik notiek tiesas procesi par zagtas mantas legalizāciju. Viņa vērsa uzmanību, ka pasaulē attiecībā uz noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu juridiskās atziņas ir attīstījušās, savukārt Latvijā tas nav noticis.

Juridiskā komisija par saistītajiem grozījumiem Krimināllikumā plāno lemt nākamnedēļ.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties