22. Jūnijs 2017 12:40
Jaunumi
Parlaments atbalsta plašus grozījumus tiesu darbības jomā, arī lielāku pilnvaru noteikšanu Tieslietu padomei

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja plašus grozījumus saistībā ar tiesu un tiesnešu darbību, tajā skaitā arī lielāku pilnvaru noteikšanu Tieslietu padomei.

Grozījumi likumā "Par tiesu varu" sagatavoti, ņemot vērā Tiesiskās vides pilnveides komisijas aicinājumu paplašināt Tieslietu padomes pilnvaras tiesnešu karjeras virzībā, kā arī Eiropas Padomes Pretkorupcijas starpvalstu grupas (GRECO) rekomendācijas ar mērķi stiprinātu tiesu varas iestāžu neatkarību.

Ar rekomendāciju īstenošanu plānots mazināt politisko ietekmi attiecībā uz tiesnešu karjeras, tai skaitā, tiesnešu izvirzīšanas, iecelšanas, apstiprināšanas un pārcelšanas jautājumiem.

Tieslietu padomes kompetenci paredzēts paplašināt rajona (pilsētas) tiesas priekšsēdētāja un apgabaltiesas priekšsēdētāja iecelšanā, izraudzīšanās kārtībā, un atbrīvošanā no amata, tiesneša pārcelšanā uz vakanto tiesneša amatu augstāka vai zemāka līmeņa tiesā, rajona (pilsētas) tiesas, apgabaltiesas un Augstākās tiesas (AT) tiesneša amata kandidāta atlases, stažēšanās un kvalifikācijas eksāmena kārtošanas kārtības noteikšanā.

Likumā tiks veiktas arī citas izmaiņas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties