28. Jūnijs 2017 12:30
Jaunumi
KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu un koruptīvu rīcību

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis krimināllietas materiālus Ģenerālprokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai par  Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājas un kādas privātpersonas prettiesisku rīcību.

KNAB krimināllietā iegūtie pierādījumi norāda uz Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājas prettiesisku rīcību − neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu plašsaziņas līdzekļa pārstāvim un privātpersonas piedāvājuma  pieņemt kukuli pieņemšanu EUR 5000 apmērā. Vienlaikus KNAB rosina saukt pie atbildības privātpersonu par kukuļa piedāvāšanu tiesas priekšsēdētajai par trešai personai vēlamu tiesneses rīcību saistībā ar civillietas izskatīšanu.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

KNAB aicina iedzīvotājus un uzņēmējus, kuru rīcībā ir ziņas par prettiesiskas labumu pieprasīšanas gadījumiem, sniegt šo informāciju KNAB Ziņojumu centrā Brīvības ielā 104, Rīgā (bezmaksas uzticības tālrunis: 80002070), knab@knab.gov.lv.  Anonimitāte garantēta.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties