16. Augusts 2017 14:39
Jaunumi
Valdība atbalsta TM ierosinātos grozījumus, kas precizē izmeklēšanas cietumos apcietināto tiesības tikties ar viesiem

Šodien Ministru kabineta sēdē tika atbalstīti Tieslietu ministrijas (TM) ierosinātie grozījumi Apcietinājuma turēšanas kārtības likumā, tādējādi precizējot izmeklēšanas cietumos apcietināto tiesības tikties ar apmeklētājiem.

Paredzētie grozījumi skaidri definēs tikšanās mērķi un to, ka uz tikšanos ar apcietināto ierodas radinieki, nevis personas, kas par tādiem uzdodas, kā arī ar attiecīgu atļauju, apcietinātajām personām ļaus tikties ar personām, kurām nav kopīgu mantisko vai ģimenisko saišu ar apcietināto, taču tikai tādos gadījumos, ja apcietinātajam ilgi nav bijuši viesi, tiesa šādai tikšanās reizei ir jāveicina apcietinātā sociālo kontaktu saglabāšana un veicināšana. Ar šiem grozījumiem ir paredzēts novērst sociāli nelabvēlīgu personu vēlmi un iespējas ierasties uz tikšanos ar apcietināto, kā arī novērst ļaunprātīgu tikšanos īstenošanu un aizsargāt kriminālprocesuālās intereses.

Likuma grozījumi arī paredz kārtību, kādā var apstrīdēt cietuma priekšnieka lēmumu, kā arī vairākas redakcionālas izmaiņas un precizējumus.

Paredzētie grozījumi pielīdzinās apmeklēšanas tiesības izmeklēšanas cietumos pārējiem cietumiem.

Grozījumi vēl ir jāapstiprina Saeimai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties