11. Oktobris 2017 12:22
Jaunumi
Panāktais papildu finansējums nākamā gada budžetā iekšlietu nozarē vairos iedzīvotāju drošības sajūtu

Otrdien, 10. oktobrī, Ministru kabinets atbalstīja iesniegšanai Saeimā likumprojektu “Par valsts budžetu 2018.gadam”. Kā galvenās Iekšlietu ministrijas prioritātes, kam panākts papildu finansējums, ir  valsts austrumu robežas stiprināšana, pretterorisma un kibernoziegumu apkarošanas spēju stiprināšana un bērnu aizsardzība pret noziedzīgiem nodarījumiem.

Finansējums panākts arī Kinoloģijas centra modernizācijai, infrastruktūras un materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai u.c. nozarei būtiskiem pasākumiem. Prioritāšu īstenošanai paredzētā summa 2018. gadam ir 11,35 miljoni eiro.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis: „Esmu gandarīts, ka nākamā gada budžets un panāktais papildu finansējums ļaus īstenot pasākumus, kas turpinās vairot mūsu iedzīvotāju drošības sajūtu un aizsargās Latviju no terorisma draudiem, kontrabandas, nelegālās migrācijas, kibernoziegumiem un ģeopolitiskās situācijas izaicinājumiem.”

Lai novērstu robežpārkāpumus un nelikumīgu preču pārvietošanu pāri robežai, 2018. gadā tiks ierīkota un stiprināta Latvijas - Krievijas robežjosla. Līdz gada beigām tiks pabeigta arī žoga izbūve uz Latvijas - Krievijas robežas. Žoga kopējais garums būs 93 km.  Nākamajā gadā tiks uzsākti arī Latvijas - Baltkrievijas robežjoslas stiprināšanas pasākumi.

Lai sekmīgi novērstu kibernoziegumus, plānots par 75 % palielināt speciālistu skaitu specializētajā struktūrvienībā, nepalielinot kopējo amata vietu skaitu nozarē, kā arī tiks apmācīti 165 kiberdrošības speciālisti.

Savukārt, skolēnu izglītošanai  par aktuālajiem drošības jautājumiem, lai viņi nekļūtu par noziedznieku upuriem, 2018. gadā tiks apmācīti vairāk nekā 20 000 skolēni un 300 pedagogi.  Savukārt, lai mazinātu bērnu emocionālo un psihisko traumēšanu pirmstiesas izmeklēšanas laikā, tiks izveidotas un aprīkotas deviņas īpašas, bērnu vajadzībām atbilstošas telpas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties