9. Novembris 2017 13:18
Jaunumi
Latvijas delegācija EPO Administratīvās padomes sanāksmē atbalsta A. Kampinuša kandidatūru EPO prezidenta amatā

No 2017. gada 10. līdz 11. oktobrim Minhenē notika 153. Eiropas Patentu iestādes (EPO) Administratīvās padomes sanāksme, kuru vadīja tās priekšsēdētājs, Vācijas Tieslietu un patērētāju aizsardzības ministrijas Komerciālo un ekonomisko tiesību nodaļas ģenerāldirektora vietnieks Kristofs Ernsts (Christoph Ernst).

EPO Administratīvās padomes sanāksmes darba kārtības svarīgākais jautājums bija nākamā EPO prezidenta vēlēšanās, kuru dēļ tika pasludināts īpašs paziņojums. Padomes sanākmsē EPO prezidenta amatā uz pieciem gadiem tika vienbalsīgi ievēlēts Antoniu Kampinušs (António Campinos) – savas pilnvaras Kapinušs pārņems 2018. gada 1. jūlijā.

Patentu valdes direktors S.Laganovskis norāda: „Esam gandarīti un sveicam Kampinuša kungu ar ievēlēšanu Eiropas Patentu iestādes prezidenta amatā. Antoniu Kampinuša ievēlēšana ir būtisks notikums arī Latvijai, jo Patentu valde aktīvi sadarbojas ar Eiropas Patentu iestādi jau vairāk nekā 10 gadus. Sadarbība tik zinoša un pieredzējuša prezidenta vadībā dos labvēlīgu pamatu arī mūsu izgudrotājvides un patentu sistēmas efektīvai attīstībai.”

Portugāles pilsonis, A. Kampinušs pašlaik ir Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) izpilddirektors, savukārt iepriekš aktīvi darbojās Portugāles Nacionālā rūpnieciskā īpašuma institūta (INPI) prezidenta amatā. Būdams šajā amatā, Kampinušs vairākus gadus pārstāvēja savu valsti EPO Administratīvajā padomē.

153. Administratīvās padomes noslēgumā, EPO pašreizējais prezidents Benuā Batistelli (Benoī Battistelli) teica: "Es vēlētos sirsnīgi apsveikt Kampinuša kungu ar viņa ievēlēšanu. Pirmo reizi EPO vēsturē prezidenta amatā tiek iecelts pārstāvis no Eiropas dienvidiem – Kampinuša kungs ir lielisks kandidāts uz šo amatu. Esmu pārliecināts, ka nākotnē mēs varēsim papildināt mūsu organizācijas vēsturi ar vēl vienu veiksmes stāstu."

Sanāksmes darba gaitā tika pievērsta uzmanība ziņojumiem par citu komiteju un padomju darbu: Apelācijas komitejas padomi, Pensiju un sociālās apdrošināšanas rezerves fondu uzraudzības padomi, EPO akadēmijas uzraudzības padomi. Noslēdzoties ziņojumiem, Budžeta un finanšu komitejas priekšsēdētāja amatā uz trim gadiem tika ievēlēts Leks Kaufolds (Lex Kaufhold).

Eiropas Patentu organizācija ir izveidota 1977. gada 7. oktobrī, pamatojoties uz Eiropas Patentu konvenciju. Tā ir starpvalstu organizācija, kura sastāv no divām daļām – Eiropas Patentu iestādes, kuras galvenais uzdevums ir izskatīt Eiropas patentu pieteikumus un piešķirt Eiropas patentus, un Administratīvās padomes, kas pārrauga Eiropas Patentu iestādes darbību un sastāv no dalībvalstu pārstāvjiem.

Latvijas Republika pievienojās EPO 2005. gadā un kopš pievienošanās Latvijas Republikas intereses EPO pārstāv Patentu valde, kas šajā organizācija aktīvi darbojas nu jau vairāk nekā 10 gadus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties