13. Decembris 2017 14:38
Jaunumi
Valsts prezidents: Tiesībsargam jābūt saucēja balsij, raugoties, vai valsts strādā iedzīvotāju interesēs

“Tiesībsarga institūcijas misija ir būt par saucēja balsi, kas pastāvīgi raugās, vai valsts strādā iedzīvotāju interesēs un vai valsts pārvalde darbojas taisnīgi, atbildīgi un ētiski,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, trešdien, 13. decembrī, uzstājoties konferencē par godu desmitajai gadadienai kopš Tiesībsarga institūcijas izveidošanas.

“Lai iestātos par savām tiesībām, tās ir jāzina un jāapzinās. Tāpēc nozīmīgs tiesībsarga uzdevums ir ikvienam iedzīvotājam vienkāršā valodā skaidrot viņa tiesības,” teica R. Vējonis. 

Valsts prezidents norādīja, ka stipru demokrātiju raksturo visu valsts varas institūciju sadarbība, strādājot sabiedrības labā. Valstij ir jārada līdzvērtīgas iespējas, lai katrs cilvēks varētu pilnvērtīgi īstenot savu potenciālu. Tādēļ uz tiesībsarga institūciju būtu jāraugās nevis kā uz politisku sāncensi vai konkurentu, bet kā uz padomdevēju un palīgu, kas ir neatkarīgs iedzīvotāju tiesību aizstāvis.

“Īstenojot tiesībsarga rekomendācijas, mēs uzklausām Latvijas iedzīvotājus,” norādīja Valsts prezidents. Viņš atgādināja, ka tiesībsarga ieteikumos izskan to cilvēku balsis, kuri ir neaizsargātākie, kuri ir vismazāk zinoši par savām tiesībām un kuriem visvairāk nepieciešama palīdzība.

Sveicot tiesībsargu Juri Jansonu un visu Tiesībsarga institūcijas kolektīvu desmitgades jubilejā, Valsts prezidents pauda pateicību par tiesībsarga darbu bez vecākiem palikušu bērnu, ģimeņu, cilvēku ar īpašām vajadzībām, senioru un citu iedzīvotāju grupu labā. R. Vējonis pauda pārliecību, ka ikvienam Tiesībsarga biroja darbiniekam ir pamats būt lepnam par padarīto un savu ieguldījumu, lai Latvija kļūtu stiprāka un drošāka.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties