5. Marts 2018 08:59
Jaunumi
Sludinās atklātu konkursu uz Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītāja amatu

Lai izvēlētos Latvijas Republikas Prokuratūras Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) vadītāja kandidātu, uz šo posteni šonedēļ tiks izsludināts atklāts konkurss.

Ministru prezidents Māris Kučinskis norāda, ka Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu ir nepieciešams stiprināt, palielinot tā kapacitāti un nodrošinot labu pārvaldību, kā arī sadarbību ar citām atbildīgajām institūcijām. “Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestā ir nepieciešamas radikālas izmaiņas, ko var nodrošināt, rīkojot caurspīdīgu, skaidri saprotamu atlases procesu, kas ļautu šai valstij nozīmīgajai institūcijai izvēlēties labāko vadītāju,” uzsver M. Kučinskis.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ir lūdzis atbalstu šā konkursa nodrošināšanai Ministru prezidentam, kurš organizēšanu uzdevis veikt Valsts kancelejai. Atbilstoši Ē. Kalnmeiera lūgumam, konkursa komisijas vadītājs būs Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, bet darbam tajā augsta līmeņa pārstāvniecība jānodrošina Finanšu ministrijai, Finanšu un kapitāla tirgus komisijai, Satversmes aizsardzības birojam, Drošības policijai, kā arī Latvijas Bankai. Izvērtējot konkursa komisijas piedāvātos kandidātus, jauno dienesta vadītāju izvēlēsies un amatā apstiprinās Ģenerālprokurors.

Šāds konkursa modelis izvērtēts, ņemot vērā pozitīvo pieredzi, organizējot pretendentu atlasi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatam, atrodot vadītāju, kurš spēj efektīvi reorganizēt un vadīt KNAB. “Ņemot vērā šā gada notikumus Latvijas banku sektorā, ir skaidrs, ka šim dienestam ir daudz aktīvāk jāstrādā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas jomā, nākot klajā ar jauniem, proaktīviem risinājumiem, kas palīdzētu būtiski uzlabot situāciju šajā jomā, kā arī atjaunot Latvijas finanšu sektora reputāciju starptautiskajā apritē,” tā Ministru prezidents.

Pašreizējais Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītājs Viesturs Burkāns šajā amatā ir kopš 1998. gada, un viņa pilnvaru termiņš beidzas šā gada 31. maijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties