10. Maijs 2018 16:06
Jaunumi
Iekšlietu ministrijā ASV eksperti apmāca tiesībaizsardzības iestāžu darbiniekus cilvēktirdzniecības apkarošanā
No IeM arhīva

10. un 11. maijā Iekšlietu ministrijā notiek augsta līmeņa ekspertu – ASV tiesneša Marka Kapelhova un prokurores Barbaras Martinesas lekcijas Latvijas tiesībaizsardzības iestāžu darbiniekiem “Kā uzlabot cilvēku tirdzniecības apkarošanu Latvijā: norādes veiksmīgākai lietu izmeklēšanas un sodu noteikšanas praksei”.

Mācībās piedalās policisti, prokurori, tiesneši, tiesu darbinieki un NVO sektora pārstāvji – kopumā divu dienu laikā 125 dalībnieki.

“Šīs mācības ir ļoti būtiskas, lai paaugstinātu Latvijas tiesībaizsardzības iestāžu darbinieku zināšanas un sekmētu to, ka cilvēku tirdzniecības organizētāji Latvijā par saviem noziegumiem saņem atbilstošus sodus,” norāda nacionālā koordinatore cilvēku tirdzniecības jautājumos Lāsma Stabiņa. Pēc statistikas datiem – par cilvēku tirdzniecību pēc Krimināllikuma 154.¹ panta laika posmā no 2014. līdz 2017. gadam uzsākti 15, bet iztiesāti 7 kriminālprocesi. No 31 aizdomās turamajām personām notiesātas 9 personas, savukārt reāls cietumsods piespriests tikai vienai persona.

Mācību dalībniekiem tiek sniegta informācija par cilvēku tirdzniecības upuru identificēšanu, kā arī par labās prakses piemēriem cilvēku tirdzniecības gadījumu izmeklēšanā, kriminālvajāšanā un iztiesāšanā.

Savukārt semināra praktiskajā daļā tā dalībnieki pilnveido savas zināšanas cilvēku tirdzniecības seksuālās izmantošanas un darbaspēka ekspluatācijas nolūkā gadījumu identificēšanas, izmeklēšanas, kriminālvajāšanas un iztiesāšanas stratēģijās.

Semināru organizē Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Tiesnešu mācību centru un Amerikas Savienoto Valstu vēstniecību Latvijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties