6. Jūnijs 2018 11:49
Jaunumi
Valdība un ārvalstu investori diskutēs par uzņēmējdarbības vidi Latvijā un nākotnes attīstības perspektīvām

Ceturtdien, 7. jūnijā,  uz augsta līmeņa tikšanos Ministru kabinetā pulcēsies Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā  (FICIL) pārstāvji, lai diskutētu par turpmākajiem  uzlabojumiem uzņēmējdarbības vidē, kas veicinātu Latvijas globālo konkurētspēju un ārvalstu investīciju piesaisti.

Šāda augsta līmeņa tikšanās notiks jau 22. reizi kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas un šā gada sanāksmes galvenie diskusijas jautājumi būs darbaspēka pieejamība, reformas izglītībā, ekonomikas digitalizācija, cīņa ar ekonomiskajiem un finanšu noziegumiem, kā arī investīciju vides uzlabojumi un enerģētika.

Tikšanās lakā ārvalstu investori tiks iepazīstināti ar aktuālākajām tendencēm tautsaimniecībā, kā arī pēdējā gada laikā galvenajiem valdības paveiktajiem darbiem nodokļu jomā, ēnu ekonomikas ierobežošanā, e-pārvaldes attīstībā, uzņēmējdarbības vides uzlabošanā, reformām izglītībā, kā arī par paveikto ekonomikas konkurētspējas stiprināšanā.

“Jau pirms vairāk nekā diviem gadiem ir apstiprināts Valdības rīcības plāns, kurā viena no prioritātēm ir Latvijas tautsaimniecības attīstība. Šis plāns jāturpina pildīt. Latvija nav un nebūs lētā darbaspēka valsts, mums ir jāspēj izveidot uz zināšanām, uz pētniecību balstīta ekonomiku,” uzsver Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Tāpēc viens no svarīgākajiem tikšanās mērķiem ir panākt vienotu redzējumu par Latvijas nākotnes attīstību. Nozīmīgs aspekts ir aizvien vairāk labi apmaksātu darbavietu veidošanās, lai cilvēki ne tikai nebūtu motivēti doties labākas dzīves meklējumos uz ārzemēm, bet jau reāli apsvērtu iespēju atgriezties dzimtenē un stādāt Latvijā. Šajā kontekstā svarīgs ir fokuss pārejai no darbietilpīgas ekonomikas uz zināšanu un tehnoloģiju ietilpīgu ekonomiku, izmantojot iespējas, ko Latvija sniedz globālās tendences.

Papildu informācija

FICIL ir sabiedriska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu uzņēmumi Latvijā, kā arī ārvalstu tirdzniecības kameras un Rīgas Ekonomikas augstskola (SSE Riga). FICIL aktīvi meklē un iesaka risinājumus, lai sadarbībā ar Latvijas valdību uzlabotu un attīstītu uzņēmējdarbības un investīciju vidi valstī. Saskaņā ar investoru izvirzītajiem prioritārajiem jautājumiem FICIL ietvaros konkrētus priekšlikumus izstrādā darba grupas, kuru sastāvā darbojas investoru uzņēmumu un ārvalstu tirdzniecības kameru pārstāvji.

Latvijas valdības un FICIL augsta līmeņa tikšanās notiek kopš 1999. gada, to mērķis ir nodrošināt strukturētu informācijas un viedokļu apmaiņu starp investoriem un vietējiem politikas veidotājiem, lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi un sekmētu ārvalstu investīciju ieplūdi Latvijā. Latvijas valdības un FICIL ikgadējās sanāksmēs piedalās ministri, augsta līmeņa ierēdņi un FICIL biedru uzņēmumu vadītāji.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties