18. Jūnijs 2018 13:48
Jaunumi
R. Kozlovskis Starptautiskajā iekšējās drošības forumā vienojas par valstu sadarbību aktuālo terorisma draudu izaicinājumu apkarošanā
No IeM arhīva

No 12. līdz 14. jūnijam iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis piedalījās pirmajā Starptautiskajā iekšējās drošības forumā Izraēlā, kura mērķis ir veicināt pastāvīgu sadarbību starp valstīm dažādu sabiedriskās drošības jautājumu risināšanā. 

Šogad forumā piedalījās iekšlietu ministri un nozares profesionāļi no 20 pasaules valstīm un diskutēja par risinājumiem, kas skar aktuālos terorisma draudu izaicinājumus - kiberuzbrukumus, radikalizāciju internetā un teroristu uzbrukumus masu pulcēšanās vietās.

R. Kozlovskis: “Drošībai un demokrātijai jābūt līdzsvarā, un tās viena bez otras pastāvēt nevar, tā forumā uzsvēra Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu. Pievienojoties viņa teiktajam, uzskatu, ka tikai drošā valstī cilvēki var veidot ģimenes, audzināt un izglītot bērnus, veidot savu labklājību, veicināt valsts ekonomisko izaugsmi un stiprināt demokrātiju. Tāpēc uzskatu, ka Latvijai jāturpina stiprināt savas pretterorisma spējas, lai tā būtu līdzvērtīgs partneris terorisma draudu mazināšanā un mēs varētu turpināt profesionāli nodrošināt Latvijas un citu valstu iedzīvotāju drošību un demokrātiskās vērtības.”

R. Kozlovskis formumā arī apliecināja Latvijas gatavību piedalīties Izraēlas iekšlietu ministra Gilarda Erdana piedāvātajās darbagrupās pret radikalizāciju internetā un teroristu uzbrukumiem masu pulcēšanās vietās. 

Ministri foruma noslēgumā parakstīja Deklarāciju, kuras mērķis ir stiprināt sadarbību iekšējās drošības jomā, īpaši cīņā pret terorismu.

Iekšlietu ministram R. Kozlovskim notika arī atsevišķa divpusējā tikšanās ar Izraēlas iekšlietu ministru G. Erdanu, kurā puses vienojās atjaunot abu valstu savstarpējo sadarbības līgumu atbilstoši jaunajiem drošības izaicinājumiem. Tāpat ministri pārrunāja iespēju apmainīties ar labāko praksi savstarpējo ekspertu vizīšu laikā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties