31. Augusts 2018 13:54
Jaunumi
Atzīmējot Kazahstānas konstitūcijas dienu, notiek tikšanās ar Kazahstānas prezidentu Nursultanu Nazarbajevu
Akorda

Trešdien, 29. augustā, ārvalstu konstitucionālo tiesu vadītāji, kuru vidū bija arī Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele, Kazahstānas konstitūcijas gadadienai par godu rīkotās starptautiskās konferences “Konstitūcija: tiesību varas, pilsoniskās sabiedrības un mūsdienu valsts vērtību iemiesojums” ietvaros tikās ar Kazahstānas prezidentu Nursultanu Nazarbajevu (Nursultan Nazarbajev). Tikšanās notika Kazahstānas prezidenta rezidencē.

Nursultans Nazarbajevs pateicās klātesošajiem par rasto iespēju apmeklēt Kazahstānu un piedalīties Kazahstānas konstitūcijas gadadienas svinībās, tostarp organizētajā konferencē. Viņš izteica atzinību klātesošajiem ārvalstu tiesību ekspertiem par vēlmi sadarboties, dalīties savās zināšanās un apmainīties ar pieredzi konstitucionālo tiesību jautājumos. Tikšanās laikā Nursultans Nazarbajevs runāja par konstitucionālisma attīstības vēsturi Kazahstānā kopš neatkarības atgūšanas.

Tikšanās laikā Ineta Ziemele vērsa klātesošo uzmanību uz mūsdienu tehnoloģiju laikmeta izaicinājumiem valsts institūciju un sabiedrības komunikācijā, kā arī uzsvēra konstitucionālo vērtību nezūdošo nozīmību tiesiskas demokrātiskas valsts attīstībā. Viņa atzīmēja, ka jāmeklē jauni risinājumi un formas, jo nepieciešamība pēc vērtību diskursa nesamazinās. Ineta Ziemele minēja arī Satversmes tiesas komunikācijas projektos, akcentējot tos, kas tiek īstenoti skolu jaunatnes izglītošanā.

Tikšanās atspoguļota Kazahstānas valsts prezidenta mājaslapā (krievu valodā).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties