6. Septembris 2018 11:32
Jaunumi
Paplašinās atbildību par valsts karoga zaimošanu, stingrāk uzraudzīs valsts karoga izgatavošanu un izplatīšanu

Par dekoratīvos nolūkos lietota Latvijas valsts karoga vai karoga attēla zaimošanu vainīgās personas būs saucamas pie atbildības, tāpat stingrāk uzraudzīs karoga izgatavošanu un izplatīšanu tirdzniecībai. To paredz grozījumi Latvijas valsts karoga likumā, kurus ceturtdien, 6.septembrī, galīgajā lasījumā atbalstīja Saeima. 

Likumā jau līdz šim ir bijusi noteikta atbildība par Latvijas valsts karoga zaimošanu vai klajas necieņas izrādīšanu pret to. Grozījumi precizē, ka atbildību piemēros arī par dekoratīvos nolūkos lietota karoga vai tā attēla zaimošanu vai klajas necieņas izrādīšanu pret to.  

Tāpat grozījumi precizē, ka Ministru kabinetam ne vēlāk kā līdz 30. septembrim ir jānosaka kritēriji materiālam, no kāda tirdzniecībai izgatavojams Latvijas valsts karogs un Latvijas valsts karoga vimpelis, kā arī prasības karoga attēlam un sēru lentei.

Līdz šim kā vienīgais tehniskais parametrs Ministru kabineta noteikumos bija noteikts karoga krāsas tonis, un tas ir nepietiekams nosacījums, lai nodrošinātu korektu Latvijas valsts karogu izgatavošanu un izplatīšanu. Ir nepieciešams definēt konkrētas prasības arī karoga materiālam, likumprojekta anotācijā atzīmē tā autori.

Grozījumi nosaka, ka Latvijas valsts karoga un Latvijas valsts karoga vimpeļa, kas izgatavots no auduma, noteikto prasību ievērošanas uzraudzību veiks Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esošais Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC).

Ar likuma grozījumiem noteikts, ka PTAC būs tiesīgs aizliegt Ministru kabineta noteikumu prasībām neatbilstoša no auduma izgatavota Latvijas karoga izplatīšanu un pieprasīt tā izņemšanu no tirdzniecības.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties