10. Oktobris 2018 16:08
Jaunumi
Valsts prezidenta kanceleja aicina skolēnus radošā konkursā sagatavot savu kā Valsts prezidenta uzrunu Latvijas 100. dzimšanas dienā
No VPK arhīva

Valsts prezidenta kanceleja aicina visus Latvijas 5.-12. klašu skolēnus piedalīties radošo darbu konkursā, uzrakstot eseju vai izveidojot video uzrunu, kas veltīta tēmai “Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijas dzimšanas dienā”.

Šogad konkurss tiek īstenots trīs apakšgrupās: 5.-6. klases, 7.-9. klases un 10.-12. klases skolēniem. Konkursa labāko darbu autori pirms Latvijas simtās dzimšanas dienas tiks aicināti uz Rīgas pili, kur tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni. Tikšanās laikā tiks nosaukti katras apakšgrupas trīs labāko darbu autori. Katras apakšgrupas pirmās vietas ieguvējam būs iespēja uzstāties ar fragmentu no savas esejas vai video uzrunas Valsts prezidenta rīkotajā Latvijas simtgadei veltītajā svinīgajā svētku koncertā Latvijas Nacionālajā teātrī 18. novembrī.

Konkursa mērķis ir veicināt skolēnu patriotismu un pilsonisko līdzdalību, kā arī sekmēt skolēnu interesi par Latvijas valstiskumu un Valsts prezidenta institūciju. Vērtējot darbus, tiks ņemta vērā autora vai skolēnu komandas radošā ideja, darba oriģinalitāte un darba atbilstība konkursa tēmai. Labāko darbu autori tiks paziņoti līdz 2018. gada 5. novembrim.

Pieteikšanās termiņš konkursam ir 2018. gada 23. oktobris. Eseja vai video uzruna ar teksta atšifrējumu jāiesniedz elektroniski kopā ar aizpildītu pieteikuma veidlapu, nosūtot uz e-pastu konkurss@president.lv. Valsts prezidenta kanceleja aicina skolēnus, skolotājus un vecākus rūpīgi iepazīties ar konkursa nolikumu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties