8. Novembris 2018 10:02
Jaunumi
Valsts Heraldikas komisijas 30 gadu veikums būs apskatāms vienkopus izstādē “Heraldika mūsdienu Latvijā”

Piektdien, 9. novembrī, plkst. 12.00 Valsts prezidents Raimonds Vējonis Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 1. stāva izstāžu zālē atklās izstādi „Heraldika mūsdienu Latvijā”, kurā pirmo reizi vienkopus būs apskatāmi visu Latvijas pilsētu, novadu un pagastu ģerboņi.

Ekspozīcijā tiks demonstrēts heraldikas lietojums ikdienā, kā arī valsts institūciju un pašvaldību apbalvojumu paraugi. Īpaša vieta izstādē atvēlēta Latvijas nozīmīgākā nacionālā simbola – valsts lielā ģerboņa tapšanai. Šī izstāde būs veltījums Latvijai tās 100. gadadienā, atskatoties uz Valsts Heraldikas komisijas paveikto un cildinot Latvijas civilo heraldiku.

Valsts Heraldikas komisija tika izveidota 1988. gadā un darbojas līdz pat šai dienai. Komisijas darbības lauks ir visai plašs – sākot no pamatuzdevuma – valsts, pašvaldību, institūciju, organizāciju un privātpersonu heraldiskās sistēmas veidošanu un uzturēšanu; atbildību par valsts simbolu - ģerboņa un karoga un to attēlu izmantošanu un lietošanu, gan arī  - valsts un pašvaldību institūciju un organizāciju apbalvojumu   mākslinieciskā dizaina kvalitāti. 30 intensīva darba gadu laikā visām 76 Latvijas pilsētām, 110 novadiem un 157 pagastiem ir atjaunoti vai no jauna izveidoti to vizuālās identitātes iemiesojumi – ģerboņi.

Izstādi “Heraldika mūsdienu Latvijā” organizē Valsts prezidenta kanceleja, un tā būs apskatāma bez maksas līdz 2019. gada 24. martam.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties